Felkészülésről mesélnek az edzők (1) - MAYER JÁNOS a Csorna SE vezetőedzője

2020.02.11

Sorozatunk első részében Mayer Jánost, a Csorna SE vezetőedzőjét kérdeztük, aki a felkészülési idő alatt vette át a csapatot Horváth Rudolftól, aki időközben az Illés Akadémia egyik UP csapatának irányítója lett. 
Ezúton is Gratulálunk Rudinak a kinevezéséhez.

Az újdonsült vezetőedző elmondta, szeretnének a bajnokság végén a tabella élén végezni. Aki, nem mellesleg - mint azt a mellékelt kép is mutatja - a Csornai Futsal SE csapatát is erősíti,

A felkészülést elég korán, már január 3 -án megkezdte a csapat. Akkor még Horváth Rudolf vezette, aki időközben az Illés Akadémiához távozott. Ezt követően kért fel a Csornai SE vezetése a vezetőedzői feladatra, amit az UP vezetői feladatommal párhuzamosan látok el. Az Alcufer kupán már én vezettem a csapatot.
Heti 4 edzés mellett zajlanak az edzőmeccsek is NB3-tól a megye 2-es csapatokig, illetve a napokban a szlovák 3 ligában játszó Bős volt az ellenfél. Természetesen fontosnak tartom, hogy itt is jól szerepeljünk, de elsősorban a bajnoki mérkőzések, amik számítanak. Elkezdtünk egy új koncepciót ahol az U19-es játékosok a felnőtt csapattal edzenek heti 3 alkalommal és itt fejlődhetnek, erősödhetnek. Jelenleg egy új játékos csatlakozott hozzánk Füleki Norbert személyében, aki nagy erősítés csapatunknak.
A felkészülést kisebb sérülések hátráltatták eddig, de nem komoly. Játszunk még a rajtig 3 NB3-as csapat ellen, Sárvár, Komárom, Lipót csapataival is. A bajnokságban pedig szeretnénk az élen végezni, mellette pedig egyértelmű cél, hogy a most elkezdett koncepciót vigyük tovább vagyis, az utánpótlásból merítve saját UP játékosaink fejlődése a legfontosabb.

A Csorna SE jelenleg a Duna Takarék Megyei I.o. tabellájának 2. helyét foglalja el, 1 ponttal lemaradva az SC Sopron csapatától. 16 mérkőzésből 12-t sikerült megnyerniük, emellett 3 döntetlen és 1 vereség a tavalyi mérlegük. 
Házigólkirályuk a 20 éves Németh Balázs, aki 1 góllal előzi meg a szintén a Futsal mérkőzésről is ismert Püspök Pétert, aki 9 gólt tudhat magáénak