Felkészülésről mesélnek az edzők (3) - KOVÁCS KRISZTIÁN a Máriakálnok SE vezetőedzője

2020.02.12

Az Orchidea csoport Megyei II.osztály éllovasa a Máriakálnok SE csapata. Sikerük az összeszokottságban - hiszen évek óta minimális játékosmozgás van a csapatnál - és a csapategységben rejlik. Hiszen ők nemcsak a pályán, hanem pályán kívül is egy csapatot alkotnak. Kispályás tornák folyamatos résztvevője a csapat gerince. 

Ezúttal vezetőedzőjük, Kovács Krisztián foglalja össze a felkészülés alatti tapasztalatait.

Üdvözlöm a GZS-GyMSfoci oldal követőit.
Csapatunk már gőzerővel készül a tavaszi szezonra. Bár teljesen nem álltunk le; heti egy alkalommal a holtszezonban is összejöttünk egy jó hangulatú focira és a környékbeli teremtornákra is a csapat magját összetartva neveztek a fiúk. Mégis az igazi felkészülést Jan.24.-én egy lengyelországi túrával kezdtük meg. Nagyon jó hangulatban, remek szervezéssel 4 napot töltöttünk Zakopáneban, ahol hódoltunk a téli sportoknak és a síugró világkupa helyi futamát is megnéztük. Úgy gondolom, a kis kirándulásunk elérte a célját, sok élménnyel gazdagodva, méginkább összehozta ezt az amúgy is jó társaságot.
Jó pozícióból várjuk az új szezont, de tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz a céljaink eléréséhez és ehhez elengedhetetlen egy jó alapozás. Azt látom, hogy a játékosok átérzik ennek a fontosságát és motiváltan, teljes elánnal vágtak bele a munkába. Lengyelországból hazatérve a héten már edzés várt a társaságra, majd február 1-jén egy saját rendezésű 5 csapatos kispályás minitornán vettünk részt, ahol (a sorozatos visszamondások miatt 2 csapatot indítottunk). Csapataink az 1. és 2. helyen végeztek.
Mivel a pályafelújítás miatt ezt az időszakot is "albérletben" töltjük, próbáltuk az edzéseket is ehhez igazítani, így heti 1(erőnléti) edzés és 2 mérkőzés szerepel a tervben. Az első meccsünket a Darnózseli (8:1) ellen már lejátszottuk, de játszunk még a MITE, az UFC Pama, a Mosonszolnok és a Jánossomorja ellen. Keretünkből 1 játékos távozott és 2 érkezett. Sajnálatunkra a kálnoki szurkolók és gyerekek nagy kedvence Horváth Rajmond hosszas gondolkozás után úgy döntött távozik (Bezenye SE), helyére a támadósor megerősítésére Harnisch Ákos (USC Hochneukirchen) érkezett, valamint fél év után visszatért hozzánk Farkas Krisztián (Hegyeshalom SC), aki a védelem erőssége lehet tavasszal. Mindkét érkezőt nagy örömmel fogadta a csapat, Krisztiánt ugye nem kellett bemutatni az öltözőben, de úgy gondolom Ákosnak sem lesz nehéz dolga a beilleszkedéssel. Sérültjeink rehabilitációja is jól halad, Hegedűs Tamás már edzésbe állt térdproblémái után, de Bendes Attila és Sallai Bence is végig a csapattal van és hamarosan teljes értékű munkát végezhetnek. Az U19-ből Neuberger Ádám és Csaplár Péter továbbra is, Varga Ádám pedig mostantól az 1. csapat edzéseit látogatja, hogy a fiatalok minél előbb hozzászokjanak a felnőtt bajnokság tempójához és keménységéhez. Hosszú és nehéz szezon vár ránk, 15 idegenbeli meccsel a bajnokságban és az utóbbi évek legjobb Jánossomorja csapata ellen a kupában, de kellő önbizalommal és motiváltan állunk a ránk váró feladatok előtt. Nagyon várjuk a bajnoki rajtot, hogy újra találkozzunk a szurkolóinkkal.

Edzőtábor - Zakopane (Fotó: Frikton Marcell)
Edzőtábor - Zakopane (Fotó: Frikton Marcell)
I. Moson vármegye kupa (Fotó: Horváth Dávid)
I. Moson vármegye kupa (Fotó: Horváth Dávid)

A Máriakálnok SE jelenleg 38 ponttal vezeti a tabellát, megelőzve a 33 pontot birtokló Rajka SE-t.
16 lejátszott mérkőzésből 12 alkalommal győztesen hagyták el a pályát, 1 alkalommal viszont az ellenfelük diadalmaskodott. Emellett 2 döntetlen szerepel még a nevük mellett. 
A csapat házi gólkirálya 16 góllal Leskó Imre. Őt Horváth Attila követi 10 találattal.

Ahogy a Mester is említette, a bajnoki mérkőzéseken kívül Megyei Kupa mérkőzések is várna tavasszal a Fiúkra. Az 5. fordulóban, melyre március 18-án 15 órai kezdettel kerül sor, a Jánossomorja SE csapatát látják vendégül.
Hogy sikerül-e a tavalyi bravúr, hogy ismét döntőt játszhat-e a csapat hamarosan kiderül.