Felkészülésről mesélnek az edzők (6) - HORVÁTH ZSOLT a Ré-Car Autókölcsönző BSE vezetőedzője

2020.03.03

Sorozatunk következő, és egyben záró részében egy olyan csapat felkészülési menetéről érdeklődtünk, amely - több megyei csapathoz hasonlóan - szintén edzőváltáson estek át a tél folyamán, és akikről eddig még nem, vagy csak kevés említés esett. 

Ezúttal, Horváth Zsolt, a Bezenye SE, vagy hivatalos nevén a Ré-Car Autókölcsönző BSE vezetőedzője mondja el tapasztalatait,

A téli felkészülést január 22-én kezdtük el. Január 25-26-án egy ikrényi teremtornával hangolódtunk a folytatásra. Heti két edzés + 1 edzőmérkőzés szerepelt a programban. A szerdai edzéseket Rajkán a műfüvön a péntekieket pedig a Bezenyei edzőpályán tartottuk. Az edzések megfelelő létszámmal és jó hangulatban zajlottak. Mind a négy edzőmérkőzésünket győzelemmel zártuk, de igazából nem az eredmény volt a legfontosabb ezeken a meccseken. A keretet sikerült a vezetőségnek együtt tartani + egy érkezőről tudunk beszámolni, Horváth Rajmond Máriakálnokról érkezett a bezenyei csapathoz.
Közben lejátszottuk az első bajnoki mérkőzésünket, amelyen a jó erőkből álló MITE csapatát sikerült idegenben legyőznünk!

Az utóbbi években nem volt nagy játékosmozgás az egyesületnél, így bátran mondhatjuk, hogy egy jól összeszokott, ütőképes csapat lép hétről-hétre pályára. Mindezt jól tükrözi az őszi idényben elért eredményük is, 10 győzelem mellett 1 döntetlen és 4 vereség szerepel a nevük mellett. 
Vereségeiket 1 mérkőzés, az MTE B (1-3) kivételével, vendégként szenvedték el.
A Máriakálnok SE és a Mosonszentmiklósi SE 3-1 arányban, míg a Rajka SE 2-1 arányban győzte le őket. Mindezek ellenére viszont, nagy bravúrnak számít, hogy a tavalyi bajnok Hegyeshalomnak 6-3 arányban vesztesen kellett elhagynia a bezenyei sportpályát. Az egyetlen döntetlent a Halászi SE vendégeként érték el, ahol 3-3-mal végződött az összecsapás.

A csapat házi gólkirály 17 góllal Hon Radoslav, őt Nagy Ágoston követi 9 találattal.

Mint azt az újdonsült vezetőedző említette, mindösszesen 1 játékossal gyarapodott a Bezenye játékosállománya. Ő, Horváth Rajmond, akinek neve szinte egyet jelent a Máriakálnok SE csapatával. 
Most pedig fogadjatok szeretettel néhány gondolatot tőle új csapatához érkezésének útjáról, és arról, hogy mit is jelentett neki a Máriakálnok SE csapata, ahol hosszú éveket töltött.

Horváth Rajmond és Öcsi
Horváth Rajmond és Öcsi

Régóta szimpatizáltunk egymással a Bezenye és én, mondhatni, hogy ez a sokadik érdeklődésük volt irántam, és hosszú idő után úgy döntöttem, hogy megpróbálom ott.
Nagyon nehéz volt a döntés mivel, Máriakálnok a második családom és mikor meccsre, vagy éppen edzésre megyek, az olyan érzés mintha hazamennék.
Gyermekként érkeztem és felnőttként távoztam. Rengeteg élménnyel, és ami számomra a legfontosabb, hogy szeretettel telt el ez az idő, amit ott töltöttem. Rengeteget köszönhetek ennek a közösségnek, mind a szurkolóknak (Öcsi, aki párszor örömkönnyeket csalt az arcomra és rengeteg szeretetet adott, amit, míg élek soha nem felejtem el), mind edzőmnek, csapattársaimnak, és mindenkinek.

Tiszta szívemből kívánom a Máriakálnoki csapatnak, hogy legyen számukra ez a szezon a legsikeresebb.

Hogy viselek e még valaha Máriakálnoki mezt? Meglátjuk.
Szeretnék a Bezenyei csapattal előkelő helyen végezni a bajnokságban. 

Megható, őszinte sorokat olvashattuk az imént, melyek után azt hiszem, nehéz megszólalni, és bármit is mondani.
A G&Zs csapata nevében azt kívánjuk Rajminak, váltsa valóra álmait ott, ahol a legjobban szeretné. Sérülésmentes, gólgazdag pályafutást kívánunk.