FONTOS LÁNCSZEM AZ UTÁNPÓTLÁS - 1. rész - Ré-Zsalu Bezenye SE

2021.01.10

A magyar labdarúgás fontos láncszeme az Utánpótlás. A média mégis keveset foglalkozik ezzel a témával. Ezt a szériát megszakítva, megkerestünk néhány megyei osztályokban tevékenykedő Utánpótlás edzőt, akik a mai napig is aktív játékosai a Felnőtt csapatnak. 

Sorozatunk első részében, Horváth Rajmond, a Bezenye SE U19 csapatának edzője mondja el tapasztalatait csapata őszi szerepléséről. 
Itt érdemes megjegyezni, hogy a Mester az utolsó pár fordulóban vette át a csapatot, nem igazán rózsás helyzetben. Ennek ellenére, optimistán várja a tavaszi folytatást, remélve, ha lassan is, de kilábalnak a nehézségekből, és egy jó téli felkészülés után, sikeresebb tavaszi idényt zárhatnak.

Nem kell nagy elemzésekbe kezdeni, amikor a tabellán, az utolsó helyen látjuk a csapatot. Sok ember mosolyog ezen, valószínűleg senkinek sincs fogalma arról, hogy mennyi munkát és energiát fektettek bele az egyesületen belül lévő személyek, hogy elinduljon minden gond nélkül.
Csapatunk jelenleg 16 igazolt játékossal rendelkezik, ami az elmúlt időkhöz képest nagy változás. Nemrég edző poszton változás történt a fiataloknál, jómagam vettem át az edzői feladatot. Szeretnék nekik segíteni, fejlődni, kicsi rutint szerezni eredményesnek lenni, de ami a legfontosabb, hogy szeressék ezt a sportot. Csapatot az utolsó 4 fordulóra vettem át, itt meg is jegyezném, hogy nagy örömmel fogadtak a srácok. Az edzések látogatottsága is megnőtt és mérkőzésről mérkőzésre csak pozitív dolgot tudok mondani. Tudom, eredményben ez nem látszik, de minden erőnket belefektetjük, sokat dolgozunk és hiszem, hogy, bár lassú folyamat lesz, de meglesz a gyümölcse.

Természetesen, aktív játékosként a Felnőtt csapattal kapcsolatos gondolatait is megosztotta velünk. 

Érdekes őszön vagyunk túl. Úgy gondolom, a csapat reális helyen tartózkodik, ami természetesen nem mérvadó, mivel pár pont hiányzik a harmadik és a 10. helyhez is.
Sajnos a csapat nem kezdte jól a bajnokságot, azonban utána sikeresebb széria következett. Szezonunkat folyamatosan sérülések kísérték, így nézve, hogy belátható távolságra van a dobogó, elkeseredve nem kell lennünk. Azt gondolom, tisztelnek minket a riválisok, egyik csapat sem léphet egyértelmű győzelmi esélyekkel pályára ellenünk. Voltak nagyszerű győzelmek, és csalódást jelentő kudarcok is.
Örömteli, hogy a gárda jelentős mértékben helyi futballistákból tevődik össze, ami a falu méretéhez képest egy óriási dolog. Úgy gondolom, nagyon jó közösség, és jó karakterek alkotják a csapat jelentős részét, valamint példaértékűnek tartom, ahogy az idősebb futballisták igyekeznek segíteni a fiatalabbakat.
A körülmények (öltöző, "edzőpálya") sajnos a leggyengébbek között vannak az osztályban, azonban ezt igyekszik mindenki más módon kompenzálni. Azt gondolom a közeg kreatív, és a nehézségektől nem ijed meg.
A téli szezont január közepén kezdjük el, szeretnénk pár játékost igazolni, így a kezdő tizenegy tehermentesítve lenne, valamint az edzőnknek több lehetősége lenne variálni.
Mindenkinek sérülésmentes felkészülést kívánok.

Sikeres, sérülésmentes felkészülést kívánunk Olvasóink nevében mi is a csapatnak. Bízunk benne, hogy a jelenlegi kritikus helyzet hamarosan jobbra fordul, és a tavaszi idényt, már nézők előtt kezdhetik meg a csapatok.
A pandémia miatt Bezenye U19-es és a Felnőtt csapatának egyaránt két bajnoki mérkőzése lett elhalasztva. A Mosonszentmiklós elleni idegenbeli és Károlyháza elleni hazai pályás összecsapás. Ezek pótlására a tavasszal kerül sor. 

Az időpontokról természetesen beszámolunk honlapunkon.