FONTOS LÁNCSZEM AZ UTÁNPÓTLÁS - 2.rész - Rajka SE

2021.01.11

Sorozatunk 1. részében a Bezenye SE utánpótlását mutattuk be. Ezúttal szomszéd településének, Rajkának az Utánpótlását vettük górcső alá.

Edzőjük, Szalai Zsolt, aki nagy népszerűségnek örved mind a szurkolók,  mind pedig tanítványai és csapattársai körében, hiszen torony magasan vezeti a "Keressük a legjobb U19-es edzőt" elnevezésű szavazási listánkat.  

Csapata őszi szerepléséről, és a tavaszi idénybeli terveiről a következő beszámolóban olvashatunk:

5. éve dolgozom a rajkai utánpótlásban. Idén is, mint eddig minden évben a legfőbb cél az volt, hogy egyre több gyerek számára vonzóbbá tegyük a labdarúgást. Ezt a célt sikeresen elértük, az U-19 20 fős létszámmal büszkélkedhet.
A szezonban mutatott játék sokszor tetszetős volt, de sajnos ez a pontok számában még nem mutatkozott meg. Bízom benne, hogy ez a tavasszal változni fog, és végre több sikerben lesz része a srácoknak. Az őszt a 12. helyen zártuk 9 ponttal, ami 2 győzelem és 3 döntetlen eredménye.
Célunk a tavaszra, hogy a tabellán stabil középmezőnyben végezzünk, ez adhat egy lökést a fiúknak, hogy a jövőben előrébb is juthatunk. Ami még büszkeségre adhat okot, hogy minden évben mutatkozik be saját nevelésű játékos a felnőttek között.

Szalai Zsolt nemcsak Utánpótlás edzői, hanem a Felnőtt csapat csapatkapitányi feladatait is ellátja. Meghatározó, stabil tagja a rajkai együttesnek. Az őszi teljesítményt, és jövőbeli terveket boncolgatva, elmondta, a jelenlegi hullámzó teljesítmény után a bajnokság végén egy jobb, esetlegesen még dobogós helyen is végezhet a Rajka együttese

Felnőtt csapatunk nagy reményekkel indult neki a bajnokságnak, a tavalyi szezon jó szerepléséből kiindulva, de az őszi teljesítményük hullámzó volt. Vesztettünk olyan pontokat, amelyek már a zsebünkben voltak, de volt, hogy határozott játékkal meglepetést tudtunk szerezni. Bízom benne, hogy egy jó téli felkészülés után olyan csapat tud lenni a Rajka, hogy ha nem is most, de a következő években akár a dobogón tudjunk végezni. 

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy mindez akár sikerülhet is, hiszen mindösszesen 3 ponttal vannak lemaradva a dobogó 3.helyén állomásozó Mosonszolnok csapatától és a jelenlegi 2.helyezet MTE B csapatának is "csupán" 9 pont az előnye. 

Sérülésmentes, győzelemben gazdag tavaszi szezont kívánunk a Rajka SE mindkét csapatának.