FONTOS LÁNCSZEM AZ UTÁNPÓTLÁS - 4. rész - Dunakiliti KSE

2021.01.27

A nyár folyamán Varga Balázst, Káldi Máté váltotta a Dunakiliti KSE U19 kispadján. A környező települések legnépesebb utánpótlás csapatával büszkélkedhet a klub. 25-26 fős keretükkel az őszi jó szereplést követően a bajnoki címet tűzték ki célul.
Szakvezetőjük, a szoros versenytől függetlenül, optimistán áll a dologhoz.

Nyáron kezdtük meg a közös munkát az U19-es csapattal, és ami azt illeti, volt teendő bőven, leginkább a szervezettséget illetően. Szerencsére úgy alakult, hogy sok játékos érkezett hozzánk az U16-os csapatból és igazolni is tudtunk pár embert. Sokszor a bőség zavarával küzdöttem, hiszen előfordult, hogy 25 fő állt rendelkezésemre egy-egy mérkőzésre, így mérlegelnem kellett, hogy ki kap szerepet. A srácok egyre jobban ráéreztek a bajnokság előrehaladásával, hogy mit is várok tőlük és ez az eredményben is megmutatkozott. A meccseink többségén domináltunk, mi diktáltuk a játékot, de sokszor nehézséget okozott az a bizonyos első gól megszerzése. Azonban, ha ez megtörtént, volt rá példa, hogy utána megtelt a zsák. Ezek mellett hatalmas erényünk a stabil védekezésünk, hiszen mindössze 11 kapott góllal zártuk az őszt. Végül a 2. helyen fordulunk, ami nem rossz eredmény, de mégis ott van az ember fejében, hogy nem sokon múlt az 1. hely. Ezt a hibát nem akarjuk elkövetni még egyszer, így szeretnénk a két helyet felcserélni a szezon végére.
Tavasszal is adott lesz ugyanez a keret és remélem, egy jó felkészüléssel megalapozzuk a megfelelő startot. Mindenképpen az 1. hely lesz a kitűzött cél, hiszen egy karnyújtásnyira van tőlünk, ehhez azonban maximálisan kell teljesítenünk a lehető legkevesebb hibát elkövetve. A felkészülés már elkezdődött, több edzőmérkőzést lekötöttünk, amelyek elősegíthetik a fejlődésünket.
A csapatunk eléggé vegyes, értem ezt az életkorra, hisz szerepelt nálunk 13 és 25 éves játékos is az ősszel. Ennek ellenére megvan az összhang a csapatban és tavaszra is szeretnénk ezt átmenteni. Sokan szerepelnek még az U16-os csapatban és a felnőtt csapatban is, így mindenki különböző tapasztalatokkal rendelkezik. A csapatba kerülésért nem szoktam figyelembe venni az életkort, lehet valaki 13 vagy 25, a legfontosabb az edzésmunka, a hozzáállás. Ez szokta eldönteni, hogy ki játszik. Külön öröm, hogy a jelenlegi keretből akár már 7-8-an is megízlelték a felnőtt focit. Szeretnénk, ha minél több játékos tudna szerepelni felnőtt szinten is.

A 25 éves Mester fiatal korára való tekintettel nemcsak edzőként,  de egy-egy mérkőzésen játékosként is segítette tanítványait. Károlyháza, Bezenye és Halászi ellen is pályára lépett.

A tabellát nézve, az 1-3 hely között mindösszesen 1-1 pont a különbség, a listavezető Mosonszentmiklós ráadásul még meccshátrányban is van a Dunakiliti (2.) és a Mosonszolnok (3.) csapatával szemben.

Egy dolog azonban biztos. A játékosok mellett a szakmai stáb is minden segítséget megkap a vezetőségtől a sikeres, és eredményes utánpótlás nevelés érdekében. Misem bizonyítja ezt jobban, mint az, ami vidéki csapatok körében nagyon ritka, vagy egyáltalán nincs is, heti egy-két alkalommal a kapuspalánták számára, az első csapat kapusa Pribránszki Márk kapusedzést tart. Jelenleg, az összes korosztályt figyelembe véve - U9-U19 - hét-nyolc kapussal dolgozik 3-4 fős csoportbontásban.

Kapcsolódó anyag:
1.) FONTOS LÁNCSZEM AZ UTÁNPÓTLÁS - 1. rész - Ré-Zsalu Bezenye SE
2.) FONTOS LÁNCSZEM AZ UTÁNPÓTLÁS - 2.rész - Rajka SE
3.) FONTOS LÁNCSZEM AZ UTÁNPÓTLÁS - 3.rész - Hegyeshalmi SC