FONTOS LÁNCSZEM AZ UTÁNPÓTLÁS - 5.rész - Máriakálnok SE

2021.01.28

Sorozatunk folytatásaként a Máriakálnok SE U19-es korosztályát mutatjuk be edzőjük, Király Tamáson keresztül. A trainer elmondása szerint nem az eredményesség az elsődleges szempont, hanem az, hogy jókedvvel menjenek edzésre, mérkőzésre a srácok. A legfontosabb, hogy élvezzék a játékot, és ezáltal a lehető legtöbbet fejlődni tudjanak.

Köszöntöm az oldal olvasóit!
Immár 6 éve vagyok a Máriakálnok ifi csapatának az edzője és ezalatt a 6 év alatt rengeteg minden történt. Külön könyv kéne ahhoz, hogy elmondjam min mentünk keresztül ennyi év alatt. Amikor átvettem a csapatot még volt olyan játékos, aki 15 évvel volt idősebb nálam, hát mit mondjak, nem volt egy egyszerű feladat, de úgy érzem hellyel-közzel helyt tudtam állni és nem mellesleg rengeteget tudtam tanulni. Ennyi idő alatta csapat is többször kicserélődött már és mindig volt valami új feladat számomra. Nekem mindig is az volt a filozófiám, hogy a játékosok jól érezzék magukat és egy jó közösségben legyenek, ahol nem feszengnek és nincs megfelelési kényszerük. Szerintem ez mindennél fontosabb egy megyei szintű ifjúsági csapatnál. A jelenlegi csapat szerintem pont ilyen, mint egy nagy baráti közösség és ez nekem nagyon nagy örömet jelent. Persze nem lehet elmenni az eredményesség mellett sem, mert hát erről szól az egész. Sajnos az MLSZ pár éve hozott szisztémája miszerint az U21 helyett U19 lett, ez nekünk finoman szólva nem jött jól. Erről viszont nem is szeretnék többet mondani, mert soha nem szerettem a kifogásokat.
A jelenlegi keret én úgy érzem, hogy egyénileg jó képességű játékosokból áll és több ember már a felnőtteknél is bizonyított. Viszont a tavalyi félévvel félig meddig vagyok csak elégedett. Tudunk nagyon nagy meglepetést produkálni pozitív és negatív irányból is. Például a tavaly megvertünk egy Hédervárt, akinek mindössze csak egy veresége volt addig és gólt is alig kapott. Az utolsó előtti mérkőzésünkön viszont csak egy döntetlenre futotta a Rajkával szemben, aki 4 hellyel mögöttünk volt és győzelme is csak kettő. Tehát elég hullámzó a teljesítményünk. Idén ez egy nagyon fontos feladat lesz, hogy ezen javítsunk.
Összességében pedig büszke vagyok a jelenlegi játékosaimra, mert látom rajtuk az akarást és lelkesedést. A jövőben azon fogunk dolgozni, hogy még szorosabb legyen a csapat között a kapcsolat és ezzel együtt az eredmények is jöjjenek, mert ez lenne a cél a következő időkben.
Köszönöm a lehetőséget!
Hajrá Kálnok!

A Felnőtt csapattal ellentétben mindössze 2 mérkőzést kénytelenek bepótolni a pandémia miatt félbeszakadt őszi fordulósorozatból, mivel az első csapattal ellentétben lejátszották a Hédervár elleni összecsapást.

A bajnokság február 28-án kezdődik, az ellenfél, a bajnoki címre törő Dunakiliti csapata lesz. Ezt követi március 7-én a Darnózseli elleni összecsapás. Majd indulnak a "visszavágók".

Király Tamás amellett, hogy az ifi csapat edzője, az első csapat játékosaként is nagy szerepet vállal a csapat eredményességében. Dinamikus, határozott, de mindemellett alázatos játéka többször segítette ponthoz vagy pontokhoz a gárdát. Édesapját, id.Király Tamást szintén láthatjuk még a mai napig is pályára lépni. Ugyanazzal az elszántsággal, és energetikussággal mint pár évvel ezelőtt. 

Ritka és szép, hogy Apa és Fia egy csapatban játszhat.

Sok sikert, és sérülésmentes, győzelmekben gazdag tavaszi meccs-sorozatot kívánunk az ifi- és az első csapatnak egyaránt.