Futsal - Bedő Patrik: "Barnit az öltözőbe érkezésekor tapssal fogadtuk..."

2019.01.11

Bedő Patrik, az MTE 1904 Futsal csapatának csapatkapitánya és jelenlegi gólkirálya elismerően nyilatkozott honlapunknak edzője és csapattársai áldozatos edzésmunkájáról, melyet hétről hétre munka és a nagypályás labdarúgás mellett végeznek.

Bár azonos pontszámmal, csupán rosszabb gólkülönbségünknek köszönve a tabella 2. helyéről fogadtuk a nálunk sokkal esélyesebbnek kikiáltott Haladás csapatát. Ez valószínűleg annak volt köszönhető, hogy ellenfelünk keretéből több játékos is a Hali NB1-es csapatában is megfordult már, valamint többen is utánpótlás válogatottak. Ennek ellenére azt gondolom, hogy ilyen hazai környezetben és nem utolsó sorban hangulatban, amit a vezetőség, valamint a hétről hétre kilátogató szép számú közönség folyamatosan megad nekünk nincs olyan csapat ebben az osztályban, aki ellen az UFM Arénában ne lenne esélyünk. Ez ezen a mérkőzésen is bebizonyosodott. Már a mérkőzés első percében 2-0-ra vezettünk, látszólag ezzel igencsak meglepve a vendégcsapatot. Mesterünk, Németh Barnabás által kidolgozott taktika igencsak helytálló és remek húzás volt, stabil védekezésből kiindulva labdaszerzés után gyors kontrákkal elmenni és kegyetlenül kihasználni minden adódó lehetős,éget, ami többször is sikerült. Szerencsére mindenki átérezte a meccs súlyát és átlagon felüli koncentrációval, és minden játékos remek egyéni teljesítményének köszönhetően, sikerült 3-1-el fordulni a félidőben. Az öltözőben mindenki arcán látszott, hogy nem születhet más eredmény. mint MTE győzelem. Viszont azt is tudtuk, hogy ehhez még gólt vagy gólokat kell szerezni.

A második játékrész egy Haladás találattal kezdődött, de nem sokkal később sikerült megszereznünk a 4. gólunkat, amivel eldőlt a mérkőzés. A végén aztán már csak hab a tortán, hogy tudtunk még 1-et lőni, ezzel beállítva az 5-2-es végeredményt. Külön öröm, hogy 3 góllal sikerült hozzájárulnom a győzelemhez, mindig jó érzés gólt szerezni. Nagy volt az öröm a mérkőzés után az öltözőben, mindenki átérezte, hogy nem kis dolog volt ezen a meccsen győzelmet aratni egy olyan gárda ellen, akik játékosai csak a Futsal terén jeleskednek velünk ellentétben. Nálunk szinte mindenki a nagypályás labdarúgás mellett kispályázik. Barnit az öltözőbe érkezésekor tapssal fogadtuk, ezzel is elismerve azt a rengeteg munkát, amit a csapatért napról napra tesz. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy itt mindenki amatőr, időt és energiát áldozva járunk sokszor vasárnap este is edzésre, hiszen legtöbbször a munka mellett csak ez az időpont alkalmas a gyakorlásokra, és kiváló érzés mikor ennek beérik a gyümölcse.