FUTSAL - Németh Barnabás értékelte az utolsó 3 fordulót.

2019.02.06

Az utolsó 3 fordulóban idegenben szerepelt az MTE 1904 Futsal  csapata. A Kőszeg ellen ugyan vesztesként hagyták el a fiúk a pályát, ám az utána következő 2 mérkőzést, a Baráti Futsal SE és a Csorna SE csapata ellen a tőlük megszokott jó játékot produkálva, 3 ponttal a zsebükben térhettek haza. A csapat vezetőedzője Németh Barnabás, értékelte az elmúlt 3 fordulót:

2 héttel ezelőtt Kőszegen játszottunk bajnoki mérkőzést, ahol egy játszhatatlan teremben, illetve elég érdekes játékvezetői döntésekkel megspékelt mérkőzésen vettünk részt. Az 1. félidei 2-2-es döntetlen után, a 2. félidőben több érdekes és vitatható döntés értelmében egy elég sima mérkőzésen a Kőszeg tudott diadalmaskodni. A Kőszegnek gratulálni szeretnék, ahogy gratuláltunk ott is, de sajnos ezek a játékvezetői döntések, illetve a felénk tanúsított mérhetetlen nagy ellenszenv ehhez vezetett, hogy egy sima mérkőzésen kikapjunk.

A következő fordulóban, egy vesztes mérkőzést követően utaztunk Győrújbarátra. Ez a vereség mindenképpen nyomot hagyott a csapatban. Láttam is az extra és a plusz motiváltságot a játékosokon, hogy ezen a mérkőzésen mindenképpen szeretnének győzni és visszatérni arra az útra, ahol abbahagytuk a kőszegi mérkőzés előtt. Azt gondolom, hogy ez az első perctől kezdve érezhető volt már a játékunkon. Igaz, az ellenfél szerzett vezetést, de az én véleményem szerint egy percig nem forgott veszélyben, hogy ott mi ne győztesen hagyjuk el a pályát. Nagyon tetszett a hozzáállása a játékosoknak. Az akarat, a motiváltság. 5-2 után egy kicsit kiengedtünk, így szorossá tettük a végjátékot, de 6-4 arányban győzni tudtunk. Több jó egyéni teljesítmény is volt a mérkőzésen.

Hétfőn ismételten idegenbe látogattunk, Csornára, ahol szintén megnehezített körülmények fogadtak minket. A szabványnál jóval kisebb terem állt rendelkezésünkre, a játékra. Ennek megfelelően készültünk fel a mérkőzésre és ennek megfelelően hívtam fel a játékosok figyelmét is, valamint a mérkőzésnek megfelelő taktikát választottunk. Egy nagyon durva és agresszív, szabálytalanságokkal teli mérkőzés kerekedett belőle sajnos. Olyan játékvezetői ítéletek, illetve olyan játékvezetők voltak ismételten, akik nem megkönnyítették ezt a helyzetet, hanem jóval nehezebbé tették, és ezáltal tudott ennyire elharapózni a mérkőzés. Nagyon izgalmas, fordulatos mérkőzésen 4-3-ra tudtunk győzedelmeskedni a végén úgy, hogy az utolsó 6-7 percben fordítottuk meg a mérkőzést, hiszen 3-2-re a Csorna vezetett. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mindent megtettek a sikerért. Ami még hozzátartozik a mérkőzés krónikájához, hogy 3 játékosomnak kisebb-apróbb sérülései lettek a mérkőzésen bekövetkezett durva fault-ok, szabálytalanságok okán. Hozzátéve, egy számomra azt gondolom jogtalan piros lappal súlytották csapatunkat, ami a mérkőzésen alapból 2 perc emberhátrányt jelentett, illetve egy végleges kiállítást, és ez a meghatározó játékosom például pénteken majd így a Haladás ellen nem fog tudni pályára lépni. Úgyhogy sajnos ilyen problémákkal küzdünk folyamatosan, játékvezetők nem szimpatizálnak velünk, ez már több alkalommal is kiderült, persze tisztelet a kivételnek, mert van erre is példa. Saját véleményem szerint nem is kell, hogy szimpatikusak legyünk számukra, viszont a fair play betartását és következetességet elvárnám tőlük minden mérkőzésen. De hát, ezt elfogadjuk a kialakult helyzetet, és ennek értelmében dolgozunk. Kicsit többet kell beletennünk minden mérkőzésbe, mint más csapatnak, de ezzel együtt élünk és ennek ellenére is azt gondolom, hogy ez a 4 meccs csakis rajtunk fog múlni, hogy mit hozunk ki belőle és milyen eredménnyel zárjuk a bajnokság végét.

Ahogy azt a vezetőedző is elmondta, ezen a héten pénteken, vagyis 2019.02.08-án 19:30-kor, a Haladás VSE otthonában lép pályára a csapat. Ez a találkozó mérföldkő lesz a csapat életében, ugyanis mindösszesen 2 pont különbség van a két csapat között. Amennyiben az MTE csapatának sikerül legyőzni a szombathelyi gárdát, nagy lépést tesznek a bajnoki cím elérése felé.