Hétvégi beharangozó (04.06 - 04.07.) - FRISSÍTVE

2019.04.05

A következő blogunkban górcső alá veszünk néhány megyei vonatkozású mérkőzést a megyei 2.osztálytól egészen az NB2-ig. 

NB II.

Az osztály két legizgalmasabb mérkőzésének a Gyirmót FC - ZTE, valamint az MTE 1904 - Budaörs mérkőzés ígérkezik. 

A Gyirmót FC nem régiben edzőváltáson esett át. Az MTE elleni 2-1-es, valamint a hazai pályán a Budaörs elleni 5-1-es vereség után Szepessy László távozott a kispadról. Az edzői teendőket jelenleg a csapat szakmai igazgatója, Hannich Péter látja el. A Budaörs elleni vereség után, a gyirmóti vezetés jónak látta, ha egy csapatösszetartó tréninget szervez a srácoknak, akik így Angyalbőrbe bújtak, és a győri 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonáinak vezényletével egy kemény kiképzésen vettek részt. A nagy fáradtság ellenére, a mindenki nagyon élvezte ezt a nem mindennapi kiruccanást, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a hétvégén Lipták Zoltán, Lázár Patrik, Szarka Ákos és Nagy Patrik góljaival, 4-0 arányban legyőzték a Cegléd csapatát.

A Gyirmót a bajnokság kezdetén az NB I-be való feljutást tűzte célként maga elé, mint ahogy hétvégi ellenfele a ZTE is. Jelen állás szerint azonban erre a ZTE az esélyesebb - mégegyszer hangsúlyozva, jelen állás szerint - hiszen 9 ponttal jár a Gyirmót előtt. A Vác elleni döntetlen, a Soroksár és az MTE otthonában elszenvedett 2-1-es, valamint a Budaörs elleni 5-1-es vereség pontjainak elvesztése, nagy érvágás volt. Ezek a pontok, most nagyon jól jönnének. Mind a Gyirmót, mind pedig a ZTE 19-19 alkalommal szerezte meg a 3 pontot. Döntetlenek arányában a ZTE "vezet", hiszen 6, míg a Gyirmót csupán 2 alkalommal ért el csupán 1 pontot. A vereségek számának tekintetében viszont a Gyirmót vezet hiszen ők 9, míg ellenfelük 5 alkalommal vonult le pont nélkül a pályáról.
Összegzésképpen elmondható, hogy a csoport legfontosabb mérkőzésére kerül sor, hiszen amennyiben sikerül legyőzni az egerszegieket, egy lépéssel közelebb kerülhet a Gyirmót kitűzött céljához.

A mérkőzés játékvezetője Karakó Ferenc lesz. Segítői Dolengó Bálint tartalékjátékvezetőként, valamint Becséri Gergely és Szilágyi Norbert partjelzőként.
A mérkőzés kezdési időpontja: 2019.04.07. (vasárnap) 18:00

A Gyirmóthoz hasonlóan, a hét elején a Credobus Mosonmagyaróvár csapatánál is edzőváltás történt. Tóth Andrást - aki tavaly novemberben érkezett a csapathoz Várhidi Péter utódjaként azzal a céllal érkezett Mosonmagyaróvárra, hogy a csapat a lehető leghamarabb elkerüljön a kieső zónából -, a nem régiben az ETO FC vezetőedzői posztjáról lemondó Király József váltotta a kispadon. Király József személye nem ismeretlen a mosonmagyaróvári szurkolók előtt, hiszen már többször bizonyította, hogy mind emberileg, mind pedig szakmailag méltó jelenlegi posztjára. Azok, akik már régebb óta nyomon követik a csapat szereplését azzal is tisztában vannak, hogy Király játékosként is letette már névjegyét a mosonmagyaróvári klubnál. 
A vezetőedzőn kívül, egyik játékosától, Debreceni Andrástól is megvált az egyesület. Debreceni különböző okok miatt nem sok lehetőséget kapott a tavasz folyamán.

Az új vezetőedző vasárnap, a Budaörs csapata ellen debütál a kispadon. Azt szokták mondani, hogy a váltás, mindig jót tesz. Láthattuk a Gyirmót esetében is. Az azonban borítékolható, hogy nem lesz könnyű dolga, hiszen ahhoz, hogy a csapat bent tudjon maradni az NB2-ben nem nagyon engedhető meg a pontvesztés. A Budaörs gárdája viszont egyáltalán nem lesz könnyű ellenfél. Harcos, rendkívül nagy küzdőerővel rendelkező csapatról beszélünk. Soraiban tudhatóak olyan kiváló képességű játékosok, mint a Ninja Warriorból is ismert csapatkapitány Tányéros Ádám, aki rendkívül jó fizikumú játékos, valamint Sajbán Máté, aki egymaga képes egy mérkőzésen akár 3-4 alkalommal is betalálni, vagy az ősszel még mosonmagyaróvári színekben játszó Stieber András. Az MTE sem feltartott kézzel fog pályára lépni, ebben biztosak lehetünk Részben azért, mert ezen a mérkőzésen minden játékos bizonyítani akarja, hogy méltó helye van a csapatban, másrészt a stabil védelemnek köszönhetően sem lesz könnyű dolga a Pest megyeieknek. Mint azt a Gyirmót elleni megyei rangadón is láthatták a kilátogató szurkolók, vesztett helyzetből is képes felállni az MTE, sőt rövid idő alatt többször is képes betalálni ellenfele kapujába, ahogy ezt már Eszlátyi István és Jelena Richárd is bebizonyította már. Rajtuk kívül, a csapat jelenlegi házigólkirálya, a budaörsi színekben is pályára lépő Szabó Viktor is gyorsaságának köszönhetően, könnyen tud gólveszélyes helyzetbe kerülni. Rajtuk kívül természetesen még megemlíthetnénk pár játékost, akik szintén nehéz helyzetben hozhatják az ellenfél kapusát. 

Hogy sikerült-e ezalatt a röpke 1 hét alatt Király Józsefnek felrázni annyira a társaságot, hogy  eredményesen hagyják el a pályát, vasárnap 16:30-kor kiderül.

A mérkőzés játékvezetője Zierkelbach Péter lesz. Tartalékjátékvezetőként Kovács J. Zoltán, míg asszisztensként Lémon Oszkár és Legeza László fogják segíteni a munkáját.


NB III NYUGATI CSOPORT

Az ESK Ménfőcsanak gárdája a kiesés elől menekülő Csepel gárdájához látogat. Talán, ezek a mérkőzések mondhatóak a legnehezebbnek. A Csepel ugyan még nincs a kieső zónában, de pontazonos a tabella 14. helyét elfoglaló Dunaharaszti MTK csapatával (21-21 pont).
Az elmúlt héten a Csepel az Andráshida vendégeként 3-1 arányú vereséget szenvedett, míg a Ménfőcsanak hazai pályán 1-0 arányú vereséget szenvedett az Érd együttesétől.

Az őszi szezonban Serfőző Bence 46. percében szerzett góljával 1-0 arányban sikerült a Csanaknak legyőzni a Csepelt.

A tabellát elemezve elmondhatjuk, hogy nincs sok különbség a két csapat között. Hacsak a győzelmek számát nézzük, a Ménfőcsanak 7, míg a Csepel 6 alkalommal szerezte meg a 3 pontot. A döntetlenek számában sincs túl nagy különbség, hiszen a Csanak 5, míg a Csepel 3 mérkőzésen szerzett 1 pontot. Vereség tekintetében már picit nagyobb a különbség, hiszen a Csepel 12, míg a Csanak 9 alkalommal vonult pont nélkül az öltözőbe. Pontok tekintetében is mindösszesen 5 ponttal van lemaradva a Csepel ellenfelétől. Az igazi különbség a gólarányban és a tabellán való elhelyezkedésben van, ugyanis a hazaiak -6, míg a vendégek -21-es gólarányt tudhatnak magukénak. A tabellán a Ménfőcsanak a 8. a Csepel a 13. helyen tanyázik jelenleg.

Kíváncsian várjuk, hogy a papírforma érvényesül-e, azaz sikerül a csanaki fiúknak pontokkal hazatérni, vagy a bentmaradásért küzdve a Csepel otthon tartja a 3 pontot.

A mérkőzésre 2019.04.07-én vasárnap 16:00 órakor kerül sor. 
A mérkőzés játékvezetője Juhász Dávid, asszisztensei Aradi József és Gyürüsi Péter lesznek

Megyei I.osztály

Ha már az edzőváltások is porondra kerültek a mérkőzés beharangozókban, nem mehetünk el szó nélkül a Lébény SE - SFAC mérkőzés mellett. Mint arról szó esett már több ízben is, a tél folyamán a DKSE vezetősége közös megegyezéssel megvált addigi vezetőedzőjétől, Szimhardt Szabolcstól, aki nem maradt sokáig edzői munka nélkül. Időközben ugyanis a lébényi csapatnál is edzőváltásra került sor. Tiba Zoltánt váltotta Szimhardt Szabolcs a kispadon. Debütálása nagyon jól sikerült, hiszen a gárda hazai pályán 7-0 arányú győzelmet ért el a Fertőszentmiklós el a hétvégén. 

A jelenleg a tabella 14. helyét elfoglaló együttes vasárnap 17 órától a jelenlegi sereghajtót, a Soproni FAC 1900 csapatát látják vendégül. A bajnokság során a vendégeknek még nem sikerült pontot szerezniük. Legutóbbi mérkőzésükön hazai pályán a Lipót SE 6-1 arányban győzte le őket.
Na, persze senki ne gondolja, hogy ez egy sima mérkőzés lesz a Lébény számára, hiszen éppen ezek a mérkőzések a legnehezebbek, ahol az ellenfél élet-halál harcot vív. 

A mérkőzés 2019.04.07-én (vasárnap) 17 órakor kerül megrendezésre a Lébényi Sportpályán
A játékvezető Erdélyi Balázs lesz. Asszisztensei: Halmai Kristóf és Makkos Rozália


Másik kiszemelt mérkőzésünk a tabellát torony magasan vezető, kétszeres Alcufer-Kupa győztes Lipót SE mérkőzése, akikhez a Nyúl SC csapata látogat el. A Lipót jelenleg 63 ponttal áll az 1.helyen, megelőzve az 55 pontot birtokló Csorna SE együttesét, míg a Nyúl SC 23 ponttal a 11.helyen áll. A mérkőzés abszolút esélyes a papírforma szerint tehát, a Lipót Pékség SE, ám az eddig látott mérkőzések alapján elmondható, a nem könnyű ellenfél a Nyúl együttese. 

Az őszi fordulóban, a Lipót 8-0 arányban győzte le akkori vendéglátóját. Vörös Torma Marin és Zimonyi Dávid 3-3, Rigó Dávid és Nyári Martin 1-1 góllal járult hozzá a nagy arányú győzelemhez.
Legutóbbi hazai mérkőzésén a kieső zónában lévő Fertőszentmiklóst rekord számú góllal, 26-0 arányban győzte le, míg az elmúlt héten Sopronban a SFAC ellen 6-1 arányú lipóti siker született.

A Nyúl gárdája az elmúlt 2 mérkőzésének mindegyikét 2-1 arányú vereséggel zárta. Két hete a Csorna otthonában, az elmúlt héten pedig a Gönyű SE vendéglátójaként.

A mérkőzés kezdési időpontja: 2019.04.07. (vasárnap) 17:00
A mérkőzés sípmestere: Bálintfi István lesz. Segítői pedig Horváth Richárd és Pörgei Gergő.

Orchidea Hotel Megyei II.o.

A forduló legérdekesebb mérkőzésének a MITE - Rajka SE összecsapás ígérkezik, ugyanis mindösszesen 1 pont különbség van a 2 csapat között. A MITE 41 ponttal a tabella 4., míg a Rajka az 40 ponttal az 5. helyén tanyázik. Tehát egy esetleges rajkai győzelem esetén helyet cserélne egymással a 2 csapat. Ami azt is jelentené, hogy amennyiben a hétvégén a Dunakiliti csapata 3 ponttal a zsebében térne haza Bezenyéről, a MITÉ-vel azonos pontszáma lenne. A Dunakiliti és MITE egyébként éppen az elmúlt hétvégén meccselt egymással, ahol a mérkőzés hosszabbításában egyenlített a Dunakilti, majd a mérkőzés legutolsó másodperceiben szerzett góllal mégis a MITE neve mellé került a 3 pont. Ennek a mérkőzésnek az érdekessége, hogy pályára lépő MITE játékosok közül Hafner Márk, Kurucz Sándor, Horváth Ádám, Rusznyák Mihály, Horváth Krisztián és Böröndi Lajos az előző bajnokságban még a Dunakiliti csapatát erősítették. Hafner Márk és Horváth Ádám egyiránt 1-1 góllal terhelte meg volt csapattársai kapuját. 
A Rajka az elmúlt héten a Mosonszolnok együttesét győzte le hazai pályán 3-1 arányban. Posvancz Máté 2, míg Gaszner Dávid 1 találattal járult hozzá a sikerhez.

A mérkőzés kezdési időpontja: 2019.04.06. (szombat) 17:00 
Sípmestere Varga Sándor lesz, akinek munkáját Varga Zoltán és Szántó Márk fogják segíteni.

Ha már szóba került a Mosonszolnok gárdája, térjünk ki egy kicsit erre a mérkőzésre is, hiszen az ellenfél a bajnoki címért harcoló Máriakálnok csapata lesz, akiknek az utolsó két mérkőzése nem sikerült valami fényesen. Két fordulóval ezelőtt a Kimle otthonában 1-0-s vereséget szenvedett, míg az elmúlt héten a Bősárkány vendéglátójaként 1-1-es döntetlent ért el. Ezek a pontvesztések nem igazán segítettek a cél elérésében, hiszen így már 8 pont a hátrány az 1. helyen álló Hegyeshalommal szemben, valamint a Hédervár is csupán 1 ponttal van lemaradva mögöttük. 
Bár a mérkőzés esélyesének a papírforma szerint a Kálnok bizonyul, a mérkőzés végkimenetelébe erősen bele fog szólni a Mosonszolnok. Harcos, az utolsó pillanatig teljes erőbedobással küzdő csapatról van szó, akiknek stabil védelmét nehéz lesz kijátszani. Mindenesetre, ha a Máriakálnok versenyben akar maradni, a bajnoki címért, vagy legalábbis a dobogóért, mindenképpen győztesen kell elhagynia a mosonszolnoki pályát. Sallai Bence, Horváth Rajmond, valamint Horváth Attila góllövő cipőjére mindenképpen szükség lesz. A héten az Iván KSE elleni kupa mérkőzésen 0-0-ás végeredmény után büntetőkkel 5-3 arányban múlták felül vendéglátó ellenfelüket, így bejutottak az elődöntőbe, ahol 04.17-én 17:30-kor az Abda lesz az ellenfél a máriakálnoki pályán.

A mérkőzés kezdése időpontja: 2019.04.07. (vasárnap) 17:00
Sípmestere: Nyerges László, segítője Árvay Balázs lesz

MITE - Rajka mérkőzés kapcsán szó esett a Dunakiliti KSE csapatáról is, akik Rajka szomszédjába, Bezenyére látogatnak. A két csapat között csupán 3 pont és 1 gól különbség van a Dunakiliti javára, így ugyanaz a helyzet áll fent, mint a MITE - Rajka mérkőzés esetében. Amennyiben a Bezenye otthon tudja tartani a 3 pontját, egyenlő pontszámmal, viszont nagyobb gólkülönbséggel megelőzi ellenfelét. 
A tavaszi idény során a Dunakiliti eddig minden idegenbeli mérkőzésén bezsebelte a 3 pontot, míg hazai pályán a Mosonszentmiklós elleni mérkőzés kivételével, vereséggel vonultak az öltözőbe. A csapat jelenleg 21 lejátszott mérkőzéssel, 37 ponttal a 6. helyen, míg a Bezenye a tavaszi idény során eddig veretlenül, 20 lejátszott mérkőzéssel 34 ponttal a 8. helyen áll. 
Az őszi fordulóban, a Bezenye távozott győztesen a Dunakiliti otthonából. A mérkőzés gólszerzője hazai oldalról Szalai Zoltán, míg vendég oldalról Hon Radoslav és Nagy Ágoston volt.
Hon Radoslav egyébként Bedő Patrikkal holtversenyben vezeti a csoport góllövő listáját. Mindketten 23-23 alkalommal találtak ellenfelük hálójába. 

A  leírtak alapján elmondható, izgalmas találkozóra kerül sor, melyen bármi megtörténhet. Nehéz lenne megjósolni, melyik csapat az esélyesebb. 

A mérkőzés kezdési időpontja: 2019.04.07. (vasárnap) 17:00
A mérkőzés játékvezetője Szántó Márk lesz, segítői Varga Zoltán és Horváth József lesznek.