Hétvégi megyei körkép

2019.03.26
Bódi-Trans Mosonszolnok - Dunakiliti KSE
Bódi-Trans Mosonszolnok - Dunakiliti KSE

Bár az NB1-es, valamint az NB2-es csapatok a Magyar Válogatott mérkőzése miatt a bajnoki küzdelmekben pihenhettek a hétvégén, azért nem maradtak mérkőzés nélkül a csapatok.

A pénteki napon mindhárom NB2-es csapatunk edzőmérkőzésen lépett pályára.
Credobus Mosonmagyaróvár az NB1 sereghajtójához, a Haladás FC-hez látogatott egy , ahol 2-1 arányban a hazaiak győzedelmeskedtek. A mosonmagyaróváriak gólját Eszlátyi István szerezte.
A Győri ETO a Csákvár FC vendégeként meccselt, és 4-3 arányban nyerte meg a mérkőzést. Szalánszi Gergő 2, míg Lovrencsics Balázs és Andrics Nemanja 1-1 alkalommal talált a kapuba. A mérkőzés első gólját exmte-s, jelenleg Csákvár FC színeiben játszó Galambos Ádám szerezte.
A Gyirmót FC az Újpest FC-hez látogatott, és 2-1 arányú győzelmet aratott. A mérkőzésről részletesen: https://gyirmotfc.hu/index.php?ugras=hirolvaso&hirszama=118406&nyelv=0


Az alacsonyabb osztályokban folytatódtak a bajnoki küzdelmek

Az NB III-ban a Ménfőcsanak, a Videoton vendégeként 1-1-es döntetlent ért el. 
A Ménfőcsanak szerezte meg a vezetést a Serfőző Bence révén a mérkőzés 13. percében, melyre a 49.percben - a tél folyamán a Credobus Mosonmagyaróvár csapatánál próbajátékosként megforduló - Pratsler Benjámin részéről jött a válasz.

Végeredmény: MOL Vidi FC II - Ménfőcsanak ESK 1-1 (0-1)
Székesfehérvár, 100 néző V.: Horváth M.
Mol Vidi II: Tujvel- Vidal, Zeke, Pápai (Komódi, 62.), Szabó- Hadzic, Horváth (Gyürki, 79.), Tarnóczi (Takács, 56.) - Pratsler, Tamás, Lencsés Edző: Toldi Gábor
Ménfőcsanak ESK: Ficsór- Németh L., Kelemen, Gyagya, Füredi- Serfőző (Czanik, 56.), Visy, Németh B. (Koncsag, 62.), Kószás, Nagy (Veres, 73.) - Böcskey Edző: Weitner Ádám

Mindkét csapat nagyon jó iramban kezdte a mérkőzést, rengeteg helyzetet dolgoztak ki a csapatok. Az elő gólra a 13. percig kellett várni. Nagy Benjamint ugratták ki a jobb szélen, ziccerét Tujvel hárította majd az ezt követő kavalkádban Serfőző volt a helyzet magaslatán és szerezte meg az előnyt a vendégeknek. (0-1) A félidő második felében a hazai fiatalok irányították a játékot de a félidőre 1-0- ás vendég vezetéssel mentek a felek. A második játékrész elején a vendégek akarata érvényesült jobban egészen a 49. percig, mikor Pratslert ugratták ki aki be lőtte ziccerét, kihasználva a védők hibáját. (1-1) Egészen a lefújásig tömérdek helyzet maradt ki mind a két csapat részéről így egy meglehetősen hajtós mérkőzésen született döntetlen.

Toldi Gábor: Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Csak Gratulálni tudok fiatal játékosaimnak.
Weitner Ádám : Jó iramú és színvonalas mérkőzésen értékes pontot szereztünk.
(forrás: https://www.eskmenfocsanak.hu/)


A hétvége leglátványosabb mérkőzése kétség kívül a megyei I.osztályú Lipót-Fertőszentmiklós mérkőzése volt, ahol a hazai csapat 26-0 arányú győzelmet aratott.
Gsz.: Zimonyi (11), Nyári (9), Schillinger D. (3), Bieder, Varga T., Tóth L.
Az osztály további mérkőzéseiről részletesen: 
https://www.kisalfold.hu/sport/megyei_foci_-_ilyet_se_lattunk_meg_26_golt_kapott_a_fertoszentmiklos__eredmenyek_nyilatkozatok_-_fotok/2592051/

A megyei II.osztályú mérkőzések meglepetés mérkőzése a Kimle KSE - Máriakálnok SE mérkőzés volt, ahol a Kimle, Karácsony Péter 48.percben szerzett góljával legyőzte a bajnoki címre hajtó kálnoki csapatot. Ezzel már 6 pont a hátrányuk a Hegyeshalommal szemben, akik Máté Gergő duplájával, valamint Csányi Dávid és Tóth Ferenc 1-1 góljával 4-0 arányban legyőzték a Levél KSE csapatát. 
Gólgazdag mérkőzést játszott a Hédervár KSE csapata, akik a Mosonszentmiklós vendégeként léptek pályára és 5-0 arányú győzelmet arattak ellenfelük felett. Jász Dominik és Szabó Szilárd 2-2, míg Skultéti László 1 alkalommal talált Laukó Bálint kapujába.
A télen edzőváltáson átesett Dunakiliti KSE csapata nagyon nehéz körülmények között, nem túl látványos mérkőzésen 3-1 arányban győzni tudott Mosonszolnokon.
Gólszerző: Bedő Patrik, Varga Balázs, Bodor György.
A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a Mosonszolnok kapujában az 1. félidő közepétől Kormos Balázs személyében mezőnyjátékos állt, miután egy rossz mozdulat után Németh Kristóf megsérült.  Ezúton szeretnénk Kristófnak mielőbbi felépülést kívánni. Az igazi izgalmakat az 1. félidő adta, leginkább akkor, amikor 2-1-es Dunakiliti vezetésnél a Mosonszolnok gárdája büntetőhöz jutott. A lövés a kapufát talált, így nem változott az addigi eredmény.