Keglovich László Megyei Kupa Döntő - Vajon melyik csapat lesz, a végső győztes?

2019.04.29

Mint arról már előzőleg beszámoltunk, május 1-jén 16 órakor kerül sor a Keglovich László Megyei Kupa Döntő mérkőzésére, melynek a gyirmóti Alcufer Stadion ad otthont. 

A megyei I. osztály bajnokesélyese, a Lipót Pékség SE ellenfele a megyei II. osztályú Máriakálnok SE csapata lesz. 

Nem lesz könnyű mérkőzés, hiszen aki ismeri a Lipót szereplését és játékstílusát, az jól tudja, minden Kupasorozatban a Döntőig menetelnek. Gondoljunk csak vissza akár az idei, akár a tavalyi Alcufer-Kupára, ahol mindkét alkalommal az NBII élmezőnyében tanyázó Gyirmót FC csapatát győzték le a Döntőben

A 2019. évi Alcufer Kupa győzteseként ünnepel a Lipót csapata
A 2019. évi Alcufer Kupa győzteseként ünnepel a Lipót csapata

Olyan kiváló képességű játékosokat tudhat soraiban, mint Zimonyi Dávid, aki egy mérkőzésen 5-8 gólt is képes berámolni ellenfele hálójába. 59 góllal torony magasan vezeti osztálya góllövő listáját, de meg kell említenünk a gólerős játékosok között Nyári Martin, Vörös Torma Martin, vagy éppen Schillinger Dániel nevét is.
Nem nagyon jellemző a nagy játékosmozgás a Lipótnál, a csapat gerince évek óta együtt játszik, tehát jól összeszokott társaságról van szó. 

"Remélem nem tűnök nagyképűnek ha azt mondom, hogy az esélyesek mi vagyunk, Lipótiak. Egy sportszerű mérkőzést várok, amely sok nézőt hoz magával mindkét községből. A csapattal akkor lennék maximálisan elégedett, ha megnyernénk a Keglovich Kupát, a Magyar Amatőr Kupát, és a bajnokságot." - mondta el honlapunknak Kalmár László, a Lipót SE technikai vezetője

Bieder Gábor, a Lipót játékosa szintén optimistán várja a találkozót:
"Természetesen győzelmet várok a csapattól és a játék minden egyes elemében az ellenfél felé nőni." 

Viszont azt szokták mondani, mindig a legkönnyebb ellenfelet a legnehezebb legyőzni. 

A Máriakálnok, szintén egy hajtós és jól összeszokott, szintén évek óta együtt játszó, pályán kívül is összetartó csapat. Náluk sem jellemző a túl nagy játékosmozgás. Az újonnan érkezőknek is hamar sikerül fel venni a többiekkel a ritmust, mivel egykor már voltak csapattársak egy másik egyesület színeiben.  Saját bajnokságában szintén dobogó esélyes. Az őszi idény végén pontazonos volt a Hegyeshalom csapatával. Bár a tavaszi idény ezidáig nem sikerült túl fényesre, azért reménykedünk benne, hogy a dobogó valamelyik fokára oda tud érni a csapat.
Mészáros Márió, Stinner Levente és Király Tamás sérüléssel bajlódik, Tasnádi Roland eltiltását tölti, így rájuk nem számíthat Horváth Zsolt vezetőedző, aki ennek ellenére optimistán tekint a mérkőzés elé.

"Először is szeretnék gratulálni a csapatnak,hogy bejutott a döntőbe! Azt gondolom, hogy a mérkőzés esélyese egyértelműen a Lipót csapata. Sajnos az amúgy sem bő keretünkből még ráadásként három sérülés és két eltiltás miatt öt játékosunk kiesett. Szeretnénk megnehezíteni a lipóti csapat dolgát remélem ezért a játékosaim mindent meg fognak tenni a siker érdekében! Természetesen a kupameccs mindig más, mint a bajnoki mérkőzés, ezért egy Kupadöntőben bármi megtörténhet. Az ellenfelünk eredményei tiszteletre méltóak, de amíg le nem fújja a játékvezető a mérkőzést, remélem nem adjuk fel! Maximálisan akkor lennék elégedett, ha mi nyernénk, de már ez is óriási dolog a csapattól,hogy bejutott a fináléba!" - mondta el megkeresésünkre a vezetőedző. 

Lehet is ok az optimizmusra, hiszen Horváth Rajmond, Sallai Bence és Horváth Attila is meg tudja nehezíteni a kapusok dolgát.
Megkérdeztük Horváth Rajmondot is, mit vár a szerdai mérkőzéstől. 

"Először is szervezett védekezést, és az adódó lehetőségeinket góllal befejezni. Bízom a csapatomban, helyt fogunk állni, ebben biztos vagyok. Döntetlenben kiegyeznék "

A Döntő esélyese a papírforma szerint, Lipót Pékség SE csapata, de, ahogy Horváth Zsolt is fogalmazott, egy Kupadöntő teljesen más, mint egy Bajnoki mérkőzés, itt bármi megtörténhet. A labda kerek, bármi megtörténhet, hiszen, a leggyengébb is legyőzheti a legerősebbet.

A mérkőzés játékvezetője Erdélyi Balázs lesz. Az ő munkáját Urbán Richárd és Pörgei Gergő fogják segíteni.

Az, hogy miként jutott el a két csapat a döntőig, a megyei 2.o. - Megyei Kupa döntős a Máriakálnok csapata linkre kattintva elolvasható.