Megyei 2.o. - Bajnokságot nyert a Mosonszolnok SE - Mézes Tibort és Varga Ákost kérdeztük

2018.07.09

· A tavalyi évben elvégzett kemény munka, úgy tűnik, nem volt hiábavaló, hiszen szoros küzdelemben, sikerült megnyernetek a megyei II. osztályú bajnokságot, melyhez ezúton is hatalmas gratuláció az egész csapatnak. Hogyan ünnepeltetek? Játékos szemmel nézve, hogyan értékelnéd az elmúlt évet?

Mézes Tibor: Hát az ünneplésünk fenomenális volt, az egész falu minket ünnepelt bele, értve az ifjúsági labdarúgó csapatunkat és persze a Kézilabdás lányainkat. Hatalmas ünneplést csaptunk..
Hát tulajdonképpen ez egy elég szoros év volt, 4 csapat hajtott a bajnoki címért szorosan elől, majd ugyebár a félévi Miklósi vezetés hamar átfordult. Félévkor összeszedtük magunkat. Én személy szerint lábtörésből álltam fel, amit az utolsó meccsen kaptam a levéli kapustól. Majd összeszedve, megfelelő csapat munkával elértük az első helyet. Darnózseli ellen kiugrott a vállam, de nem álltam meg, 2 hét pihenő után jöttem ismét vissza és Károlyháza ellen a sorsdöntő mérkőzésen már játszottam is, amivel bebiztosítottuk a bajnokságot magunknak.

· Aki nyomon követte a csapat szereplését, láthatta, hogy volt néhány keményebb mérkőzésetek. Véleményed melyik mérkőzés volt a legkeményebb?

Mézes Tibor: Véleményem szerint a Máriakálnoki mérkőzés volt a legmeredekebb, hiszen a 89.percben egy bomba góllal vettük át a vezetést, és a Mosonszolnok Motorja Varga Ákos, nagyszerű középpályai játéka hozzásegített minket a győzelemhez.

Varga Ákos Véleményem szerint a Miklósi, illetve a Kálnoki mérkőzésünk volt a legkeményebb és a legfárasztóbb, de a végén sikerült győznünk, ami a bajnokság végén tudtuk, hogy nagyon fontos hat pontot fog érni.

· Volt úgynevezett "meglepetés" mérkőzésetek, amelyik bármilyen szempontból is, de másképpen alakult, mint amire a mérkőzés előtt számítottál? Mire számítottál és mi lett a vége?

Mézes Tibor: Őszi forduló Püski meccse, pl. hiszen neki álltunk a meccsnek, de semmi hajtás nem volt bennünk, a püskiek pedig a kis pályán lefociztak minket. Kaptunk egy 7-est.

Melyik volt az a mérkőzés véleményed szerint, amikor már éreztétek, hogy ha minden jól alakul, akár meg is nyerhetitek a bajnokságot, de ami biztos, éremmel zárjátok a bajnokságot?

Mézes Tibor: Én, ahogy imént említettem, a Károlyházai haza győzelemnél éreztem azt, hogy ez már megvan sőt, inkább mikor Darnózseli csapatát meg tudták verni a srácok, akkor lehetett sejteni, hogy megnyerjük a bajnokságot!

Varga Ákos: A 26. fordulóban megnyert hazai mérkőzésünk után egyre bizakodóbbak lehettünk abban, hogy megnyerjük a bajnokságot, hiszen, a hátralevő 4 fordulóból három "kötelező" győzelmet kellett hoznunk, hogy bajnokok lehessünk, és ez sikerült is.

Saját magad teljesítményét, hogy értékelnéd az elmúlt bajnokságban? Mi az, amivel elégedett vagy, mi az, amin mindenképpen javítani szeretnél a közeljövőben?

Mézes Tibor: Hát én minden esetben a kondimon szeretnék javítani, hiszen a munka miatt nem nagyon tudtam edzésre járni, és fejlődni szeretnék mind testileg, mind mentálisan.

Varga Ákos: Saját magam teljesítményével meg vagyok elégedve, hiszen edzésre a munkámból adódóan nem mindig sikerül oda érnem, de a mérkőzéseken, mind fizikálisan, mind mentálisan lépést tudtam tartani csapattársaimmal, illetve az ellenfél játékosaival. Hétközben eljártam kispályás focira, illetve futni, ahogy a szabadidőm engedte.

· Bajnokcsapat tagjaként gondolom, több megkeresésed is akadt. Továbbra is Mosonszolnokon folytatod a pályafutásodat, vagy felmerült esetleg a klubváltás gondolata benned?

Mézes Tibor: Igen kaptam több felkérést is, ami megfogott az a Darnózseli felkérése, hiszen én onnan jöttem ide Mosonszolnokra, és sok barátom van ott, és megmondom őszintén, hiányoznak is.

Varga Ákos: Több helyről is megkerestek valóban, mind külföldről mind belföldről egyaránt. Klubot abban az esetben váltok, ha sikerül kijutnom valamelyik külföldi csapathoz, viszont ha nem sikerül, akkor a következő szezonban is a Mosonszolnok SE-nél maradok.

· Nem egész 1 hónap múlva indul a 2018/2019-es bajnoki évad. Mit vársz a következő bajnokságtól?

Mézes Tibor: Szerintem a következő bajnokság is elég erős lesz, kíváncsi vagyok ki hogy áll neki a bajnokságnak.

· Javában zajlik a VB. A címvédőként részt vevő Németország már a csoportkörök során elvérzett. Rajta kívül Argentína, Portugália és Spanyolország is búcsúzott. Mennyiben okozott ez meglepetést számodra, és ha szabad ilyent kérdezni, Te, melyik még versenyben lévő csapatnak szurkolsz?

Mézes Tibor: Én azt szoktam mondani, gyengék zutty.. Csakis a Braziloknak szurkolok, illetve a Belgáknak is. Tudom, összekerülnek nemsokára, de ez a két favoritom van!

· A VB kezdete előtt, ha valaki megkérdezte volna, hogy ki a véleményed szerint, az abszolút esélyes, melyik ország válogatottjára tetted volna a voksod?

Mézes Tibor: Brazília!