megyei 2.o-BEDŐ PATRIK: "Akkor sem lesz egyikünk sem csalódott, ha Karácsony Péter előz meg minket a házi góllövő listán" 

2021.01.27

Ahogy azt a weboldal indulásakor már többször hangsúlyoztuk, az edzők és a vezetői stáb mellett igyekszünk minél többször "Mikrofonvégre kapni" egy-egy játékost is. Hiszen, ők is fontos láncszemei a gépezetnek.

Most, a Dunakiliti KSE egy olyan játékosát faggattuk, akit saját bevallása szerint, csak nagyon kevesen ismerik.

. Az első forduló kivételével minden mérkőzésen pontot, vagy pontokat mentettetek. A statisztikátokat tekintve egy vereség és egy döntetlen kivételével az összes mérkőzést győzelemmel zártátok. Játékos szemmel nézve, miben látod ennek okát?
Tényleg jól kezdtük a szezon első felét. Ez nagy részben annak köszönhető, hogy kiváló hangulat uralkodik az öltözőben. Nagyon jó közösség alakult ki az elmúlt években, valamint remek az összhang a csapat és az edző között, azonban a jó kezdés ellenére sem dőlhetünk hátra, hiszen így is csak 4 pont az előnyünk a mögöttünk lévő Mosonmagyaróvár előtt.

· Ha egy mérkőzést ki kellene emelned, melyik lenne az, és miért?
Ez egy nehéz kérdés, a két talán legemlékezetesebb meccs számomra, a rajkai és a bezenyei volt. Ez a két mérkőzés mindig presztízs csata Dunakiliti számára. Rajkán 2-0-ás hátrányból sikerült először felállnunk, majd fordítanunk, Bezenyén pedig háromszor is vezettek ellenünk végül a hajrában sikerült 4-3-ra nyerni. Ezek nagy lökést adtak a csapatnak a következő fordulókra.

· 4 ponttal vezetitek a tabellát. Viccesen mondva, ez már a bent maradáshoz elég. Tavasszal az őszi két elmaradt mérkőzést is be kell pótolnotok. Mindezeket figyelembe véve, ha a realitásokat nézzük, hányadik helyre várod a csapatot a bajnokság végére?
A bajnokság előtt a vezetőség az első 5 hely valamelyikét tűzte ki célul, tehát a minimális cél ez. Szerintem van annyira sikeréhes a mi csapatunk, hogy mindenki csalódott lenne, ha nem végeznénk érmes pozícióban, de mindenkinek az a célja, hogy a nyár elejére bajnoki címet ünnepelhessünk.

· Az őszi fordulók egyik elmaradt mérkőzése a Máriakálnok elleni mérkőzés. Ez az összecsapás mindkét csapatnak amolyan presztízs mérkőzés. Valóban így van?? Véleményed szerint mi lehet ennek az oka?
Nem gondolnám, hogy bármelyik csapat máshogy kezelné ezt a mérkőzést, mint a többit. Nekünk a célunk begyűjteni a három pontot és nem gondolnám, hogy ők ezzel másképp lennének. Sok ismerős arc játszik a kálnoki csapatban és kiváló a szurkoló táboruk, Mindig jó érzés olyan mérkőzésen játszani, ahol így buzdítják a csapatot. Le a kalappal előttük. Még ellenfélként is élvezetes.

· 16 góllal jelen pillanatban vezeted a megyei másodosztály góllövő listáját Régely Lászlóval holtversenyben úgy, hogy az utolsó lejátszott fordulóban hat gólt sikerült szerezned. Egész addig Bodor Gyuri csapattársad volt a házi gólkirály. Gyuri nagy riválisod ebben a harcban. Véleményed szerint sikerül felvenned vele a kesztyűt, és megtartod eddigi előnyödet vagy ő nyeri ezt a párharcot?
Régely Laci és Bodor Gyuri is nagyon jó barátom. Szerintem, egyikünk sem fogja fel ezt egy külön versenynek. Főként Gyuri nem, akivel közös célunk, hogy minden mérkőzésen nyerjünk. Attól függetlenül, hogy épp ki szerez gólt. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a sok gólpassz, amit tőle kapok. Ha a szezon végén aranyérmet akasztanak a nyakunkba, még akkor sem lesz egyikünk sem csalódott, ha Karácsony Péter előz meg minket a házi góllövő listán, bár azért még van egy kis lemaradása, úgyhogy jó lenne, ha kicsit összekapná magát.

· Melyik volt a legemlékezetesebb meccsed ebben az idényben?
Nehéz lenne nem rávágni egyből, hogy a Halászi elleni, ahol a hét rúgott gólunkból 6-ot én szereztem. Előtte még sosem rúgtam ennyit egy bajnokin. Kis túlzással még amit mellé rúgtam is gól lett. De talán a Hegyes elleni mester hármasom jött a legjobbkor számomra, Négy mérkőzésig előtte nem sikerült betalálnom és az eléggé átlendített a holtponton.

· Mit jósolsz a Máriakálnok és a Hédervár elleni elmaradt összecsapásra?
Ha jól értesültem, a két elmaradt bajnokival folytatjuk a szezont. Nem jött nekünk jókor a téli leállás, hiszen nagyon jó formában fogadtuk volna ezt a két erős csapatot Mindenki nagyon csalódott volt hogy nem tudtuk tovább játszani a bajnokságot, de ha az a célunk, hogy a végén mi álljunk a dobogó legfelső fokán, akkor kötelező lesz behúznunk ezeket a meccseket tavasszal is. A sorsolásunk annyiban nem túl kedvező hogy elég erős ellenfelekkel kezdünk, de ha az első 6-7 fordulóból jól ki tudunk jönni, az nagy erőt adhat a csapatnak a folytatásra. A hédervári és a máriakálnoki csapat ellen is nagyon nehéz játszani, kemény, agresszív brigád mindkettő, akik fizikai előnyben vannak velünk szemben Mi ezt próbáljuk kompenzálni a mi erényeinkkel.

· Melyik csapat a legnagyobb riválisotok?
Rettentő szoros és kiegyenlített a bajnokság. A tabellát nézve a Mosonmagyaróvárt mondanám legnagyobb riválisunknak, de a többi csapat is képes lehet még odaérni az elejére.

· Jelenleg zárt kapuk mellett lehet mérkőzéseket játszani. Mennyiben másabb ez, mint nézők előtt?
Nyilván van előnye és hátránya is. Aki jártas a megyei fociban tudja, hogy ha nem megy épp annyira egy játékosnak, akkor hamar megtudják találni negatív dolgokkal akár a saját nézői is, és hamar elfelejtik, hogy ez egy amatőr bajnokság. Ebből idén nekem is volt részem, de a Futball, nézők nélkül nem az igazi még ezen a szinten sem, úgyhogy remélem, minél előbb lesz lehetőségünk közönség előtt játszani.

· A csoport gólkirályi címének kivívásában, ki lehet a legnagyobb riválisod?
Egyszer már sikerült gólkirálynak lennem ebben a bajnokságban. Elég jó érzés, örülnék neki, ha idén is sikerülne, de egyáltalán nem lennék csalódott akkor sem, ha valamelyik csapattársam zsebelné be ezt a címet, vagy esetleg Régely László. Lucsi nagyon megérdemelné, hiszen mentalitása magasan meghaladja a mi osztályunkban megszokottat.

· Ha neked kellene választanod, kivel készítenéd a következő interjút? Akár a Dunakilitiből akár más csapatból. Ha csak 1 kérdést tehetnél fel, mit kérdeznél tőle?
Ha valakit választanom kéne, az Pribránszki Márk lenne, és azt kérdezném tőle, hogy miért nem tudja megfogni a lövéseimet soha edzésen?!

· Szakadjunk el most egy kicsit a labdarúgástól. Vállalkozóként sok nemes ügyet támogattál már. Ezek szerint, akkor neked mondhatni, hogy szívügyed a jótékonyság?
Amikor van rá lehetőségem, igyekszem jótékonykodni és próbálok erre buzdítani mindenkit. Sokszor, ami neked csak egy kis apróság, vagy nem kell nagy dologról lemondanod miatta, az másnak mekkora örömet tud okozni. Legutóbbi ilyen akciónk a Bedő Hair és a Dunakiliti csapat összefogásával jött létre, ahol egy nagyon ritka betegségben szenvedő kisfiút, Kristófot látogattunk meg és adtunk át neki egy kis ajándékot. Leírhatatlan érzés volt látni azt a boldogságot Kristóf és szülei arcán, hogy ezzel a kis dologgal ekkora örömet tudtunk nekik okozni. Megígérték, hogy meglátogatják a csapatot az egyik tavaszi bajnokin, amint Kristóf is olyan állapotban lesz.