Megyei 2.o. - Fontos mérkőzés következik ismét

2019.03.08

A feljutás eldöntésének szempontjából ismét egy kiemelt fontosságú mérkőzésre kerül sor a megyei II. osztályban. Szombaton (03.09.) 15 órai kezdettel a Hegyeshalmi SC a Hédervár KSE gárdáját látja vendégül. Az elmúlt hétvégén látottak alapján nem számíthatunk könnyű mérkőzésre. Bár a Hédervár a tabellán egyelőre a bronzérmet jelentő helyen tanyázik, még hosszú idő van a végéig, és a bajnoki cím esélyét ők sem vetették el. 

A tabellát mustrálgatva a Hegyeshalom mérlege: 14 győzelem, 2 döntetlen és mindösszesen 1 vereség. Gólarány tekintetében sem állnak rosszul, hiszen 73 gólt lőttek és csupán 22 gólt kaptak. Eddig 44 pontot gyűjtöttek.
Az elmúlt hétvégi, MTE B elleni mérkőzés olyanra sikeredett, amilyen az időjárás is volt akkor. Borúsra. Mármint nem az eredményt tekintve, hiszen 4-2-es győzelemmel hagyták el a pályát a fiúk, hanem emberileg. Ugyanis, már a mérkőzés elején kényszerű cserére került sor Pál Gergely személyében, majd a 2. félidő közepén Czuppon Tamást mentővel kellett kórházba szállítani, aztán a véghajrában az MTE B játékosa, Winkler Levente is növelte a mérkőzés sérültjeinek számát.

Mind a két csapat számára fontos találkozó következik, elég csak ránézni a tabellára. Úgy gondolom izgalmas és rendkívül harcos mérkőzésre számíthatunk. Van néhány sérültünk, de csak a győzelem lebeg a szemünk előtt, ahogy az összes többi mérkőzésen is mindig a három pontra törekszünk. Reméljük, hogy minél többen kilátogatnak szurkolni és egy sportszerű, színvonalas meccset láthatnak a nézők. 

- mondta Régely László a Hegyeshalom SC csapatkapitánya, aki eddig 14 találattal járult hozzá csapata sikereihez.

A Hédervár mérlege 12 győzelem 2 döntetlen 3 vereség. Eddig 59 alkalommal találtak ellenfelük hálójába, és mindösszesen 20 gólt kaptak, ami nagyon jónak mondható. A bajnokság során 38 pontot sikerült összegyűjteniük. 

Mivel az elmúlt hétvégén egy nagyon izgalmas mérkőzésen sikerült legyőzniük a szintén a bajnoki címért harcoló Máriakálnok csapatát, így 3 ponttal közelebb kerültek a feljutást jelentő 1. helyhez. Jelenleg 6 pont a lemaradásuk. Ahhoz azonban, hogy ez a szám még jobban csökkenhessen, hétvégén sem szabadna pontot veszíteniük a fiúknak.

Nagyon nehéz mérkőzés elé nézünk, hiszen a listavezető otthonába látogatunk. Ha azt a lendületet, hozzáállást és játékot, amit az előző fordulóban nyújtott a csapat sikerül megismételni, akkor szerintem nem lehet baj és meg tudjuk nyerni ezt a rangadót is. Nyilván nem szabad lenézni ellenfelünket, hiszen ők vezetik a bajnokságot, de bízom a csapattársaimban, hogy ezt az akadályt is megugorjuk. 

- mondta megkeresésünkre Jász Dominik, aki eddig 10 gólt szerzett a bajnokságban - a legutóbbi mérkőzés mindkét gólját ő szerezte -, így jelenleg csapata házi góllövő listájának 2. helyén áll, nem sokkal lemaradva az eddig 14 gólt szerzett Skultéti László mögött.

Ősszel, a Hegyeshalom Zierer Norbert triplájával 3-1 arányban győzedelmeskedett ellenfelével szemben. A hédervári gól szerzője Korcz Valentin volt.

Hogy melyik csapat nyeri a mérkőzést, az szombaton (03.09.) kiderül. Az biztos, ezen a héten sem fognak unatkozni, akik kilátogatnak a mérkőzésre.