Megyei 2.o. - Ki lesz az Orchidea csoport bajnoka?

2019.02.08

Nagy harc folyik az Orchidea csoport megyei 2.oszály bajnoki címéért. Bár jelenleg a Hegyeshalmi SC csapata vezeti a tabellát (41 pont - 13 gy, 2 d, 1 v - gólkülönbség:49), a Máriakálnok SE azonos pontszámmal (41 pont - 13 gy, 2 d, 1 v - gk 39) áll a 2. helyen. A különbség csupán a gólarányban mutatkozik meg.  

Hogy melyik csapat lesz a végelszámolásnál a bajnok, az még rejtély egyelőre, hiszen a Hédervár KSK csapata 35 pontot zsebelt be az ősz folyamán, így mindösszesen 6 ponttal van lemaradva az előző két csapattól, és ami biztosnak mondható, keményen fognak küzdeni annak érdekében, hogy ismét bajnokok legyenek, és visszakerülhessenek a megyei I. osztályba. Nekik, a Hegyeshalom és a Máriakálnok csapatán kívül a jelenleg 31 ponttal a 4. helyen álló MITE és a 30 ponttal az 5. helyen álló Rajka SE csapatát is riválisként kell kezelni.

A 2019.március 3-án kezdődő tavaszi mérkőzéssorozatának nyitó fordulójának talán legfontosabb mérkőzése, a Máriakálnok SE - Hédervár KSK mérkőzés lesz. Ami biztos, sem Horváth Zsolt, sem pedig Szakáll Bálint tanítványai nem fogják könnyen megadni magukat. Izgalmas, jó mérkőzésre van kilátás.

Horváth Zsolt, a Máriakálnok SE vezetőedzője a következőket mondta el a csapat felkészülésével kapcsolatban:

Január 25-én kezdtük meg a felkészülést. Január 26-án részt vettünk egy meghívásos teremtornán Győrújbaráton. A következő héttől heti két edzéssel és egy edzőmérkőzéssel készülünk a bajnoki rajtra.
Február 2-án (szombaton) játszottunk a Halászi csapatával amely 4:4-es eredménnyel ért véget és nagyon jól szolgálta a felkészülést. Igazából nem az eredmény az elsődleges hanem, hogy lássuk, mik azok a hibák amit ki kell még javítanunk a sikeresebb szereplés érdekében. Négy hét van még hátra a bajnoki rajtig ez idő alatt még három edzőmérkőzés szerepel a programban. Február 09-én a Hegyeshalommal, február 17-én a Hotel Lajta Parkkal és végül február 23-án a Motim B csapatával játszunk.
A tervek szerint március 03-án a Hédervár csapatát fogadjuk a bajnoki rajton. Mindjárt egy rangadó az első fordulóban. A legnagyobb igazolásnak azt tartom, hogy sikerült egyben tartani a Csapatunkat. Tavasszal minél több mérkőzést szeretnénk megnyerni és, hogy ez mire lesz elég majd kiderül a végelszámolásnál. Mivel evés közben jön meg az étvágy, ezért úgy gondolom a játékosaim nevében is mondhatom,hogy szeretnénk megnyerni a bajnokságot. Természetesen tudjuk, hogy ez nem lesz egyszerű feladat de óriási élményt jelentene mind a játékosok, vezetők és nem utolsó sorban a Szurkolóink számára. Reméljük, hogy a sérülések elkerülik a Csapatunkat és akkor talán nagyobb esélyünk lesz a céljaink eléréséhez.