megyei I.o. - 2019. a Lipót Pékség éve

2019.05.21
Forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu

Ha van csapat, amelyik minden tekintetben sikeresnek mondhatja magát, az a Lipót Pékség SE csapata. Bátran mondhatjuk ugyanis, hogy ők a 2019-es év sikercsapata.

2019. januárban az Alcufer Kupa Döntő mérkőzésén,  Zimonyi Dávid duplájával az előző évhez hasonlóan, a NBII bronzérmesét, a Gyirmót FC csapatát győzték le 2-1 arányban.
A Kupa győzelmen kívül, még 2 különdíjat is bezsebeltek a fiúk:
A torna gólkirályi címét, melyet Zimonyi Dávidnak valamint, a legjobb játékos címet Tóth Lászlónak ítéltek oda. 

2018-ban szintén Zimonyi Dávid döntötte el a Kupa győzelem sorsát, az utolsó másodpercekben szerzett góljával, 1-0 arányban szintén a Gyirmót csapata ellen.

Május 1-jén a Keglovich László Megyei Kupa Döntőjében a Máriakálnok csapatát múlták felül. 

Máriakálnok-Lipót-Pékség 0-7 (0-4)
Gyirmót, Alcufer Stadion,
Keglovich László Megyei Kupa-döntő, 550 néző. V.: Erdélyi. 

Máriakálnok: Berényi - Pitkó, Frikton, Farkas K., Kovács K., Bendes (Király) - Antalkovics (Horváth D.), Horváth Á. (Vámos), Sallai (Mészáros M.), Horváth R. (Goda) - Juhász P. Edző: Horváth Zsolt.
Lipót: Takács N. (Babina) - Bella, Bieder G. (Schillinger R.), Molnár M., Kapa Martin - Tóth L. - Csete (Farkas T.), Vörös Torma (Kapa Márkó), Varga T. - Nyári, Zimonyi (Schillinger D.). Edző: Varga Péter. 

Gsz.: Zimonyi (12., 13.) Varga T. (27., 39.), Vörös Torma (46.), Nyári (76., 82.).

Az Amatőr Kupa Döntőjében a Szarvas FC ellenfeleként léptek pályára a fiúk a Hidegkúti Stadionban. A sikersorozat itt sem szakad meg, hiszen Zimonyi Dávid duplájával 2-0 arányban megnyerték a találkozót.

Szarvasi FC 1905-Lipót Pékség 0-2 (0-1)
Új Hidegkuti-stadion, 
Amatőr Kupa-döntő, 500 néző. V.: Horváth t.

Szarvas: Lévai - Murvai (Kriska, 53.), Zima (Magyar, 91.), Kiri, Polonszki, Furár, Bakró (Klimai, 71.), Kukovecz, Sztojka, Medvegy, Szikora. Edző: Rétes Pál.
Lipót: Takács - Kapa Márkó, Bieder, Molnár, Kapa Martin, Csete (Rigó, 82.), Tóth L., Nyári (Schillinger R., 69.), Varga T., Vörös Torma (Bella, 91.), Zimonyi. Edző: Varga Péter.

Gsz.: Zimonyi (26., 84.).

Forrás: kisalfold.hu
Forrás: kisalfold.hu

Schillinger Richárd, a Lipót Pékség játékosa megkeresésünkre elmondta, miben látja ennek a siker kulcsát:

Szerintem egy nagyon komoly felkészülésen esett át a csapat, hiszen célunk az volt, hogy nyerjünk bajnokságot, ezenkívül, szerettünk volna mindent megnyerni, amit csak lehet. A csapat nagyon összeszokott, nagyon erős a keret és mindenki nagyon odatette magát azért, hogy mindez sikerüljön.

A Keglovich László Megyei Kupa Döntő előtt Kalmár László, a klub elnöke a következőképpen nyilatkozott:

A csapattal akkor lennék maximálisan elégedett, ha megnyernénk a Keglovich Kupát, a Magyar Amatőr Kupát, és a bajnokságot.

Sikerült. A csapat megnyerte az Alcufer Kupát, a Keglovich Kupát, a Magyar Amatőr Kupát, és most már biztosan a Duna Takarék Megyei I.o. bajnokságát is.

Őszintén! Kell ennél több? 

A következő bajnokságban, minden valószínűség szerint az NB III Nyugati csoportjában szerepel a lipóti csapat. Bízunk benne, hogy a sikersorozat nem szakad meg, és jövőre is hasonlóan szép sikerekről számolhatunk be.

Sok sikert kívánunk