Megyei II.o. - őszi szezon edzői szemmel (2) - Credobus Mosonmagyaróvár B

2019.11.22

Sorozatunk folytatásaként Szabados Gábor, a Credobus Mosonmagyaróvár B csapatának vezetőedzője értékelte csapata őszi szereplését. 

A mosonmagyaróvári alakulat jelenleg a tabella 3. helyén várja a tavaszi fordulókat. A 15 lejátszott mérkőzésen 32 pontot szereztek (10 győzelem - 2 döntetlen - 3 vereség a mérlegük. A gólkülönbségük 31.)

Az előző szezon második fele, úgy gondolom már biztató jeleket mutatott, a csapat magja egyben maradt. Plusz ehhez a kerethez csatlakozott a tavalyi U19-es bajnokcsapat három meghatározó tagja: Csutora Olivér, Boncsér Nándor, Szalay Ádám és a szezon utolsó napjaiban sikerült megszerezni a tavalyi aranyérmes Hegyeshalom együttesből Kengyel Jószefet. Így bizakodva tekintettünk a szezon elé, a nyári felkészülést optimális létszámban tudtuk végezni.

Az első 3 mérkőzésünk (ami három rangadó volt) 50% hoztunk, 1 győzelem 1 döntetlen és 1 vereség, utána egy negatív széria következett, ami azt jelenti, 3 olyan mérkőzés volt, ahol nem sikerült a magunk javára fordítanunk az eredményt. Az igazi fordulópont azonban ezután következett, amikor is 7 mérkőzéses győzelmi szériát mutatott a csapat, ami úgy gondolom nagyban annak köszönhető, hogy az új játékosok maximálisan beilleszkedtek mind a pályán, mind azon kívül és megfelelő egyensúly alakult ki a csapatrészek között. Ezt hűen tükrözi, hogy harmadik legkevesebb gólt kaptuk és 3 legtöbbet szereztük. Természetesen ezért az eredmény nem jöhetett volna létre Király József, Varga László és Horváth Csaba segítsége nélkül.

A téli felkészüléssel kapcsolatban nem tudok, még pontos dátumokkal szolgálni, azonban mindenképp Erős megyei 1. osztályú csapatokkal szeretnénk játszani, hiszen biztos vagyok benne, hogy a tavaszi szezon még nehezebb lesz a őszinél.