Megyei körkép játékos szemmel - Megyei I.-II.o. (1)

2019.02.23

Március első hétvégéjén megkezdődnek a megyei I. illetve megyei II.osztály tavaszi bajnoki mérkőzései is. Mint arról már korábban beszámoltunk (Megyei 2.o. - Ki lesz az Orchidea csoport bajnoka?), nagy harc folyik az Megyei II. Orchidea csoport bajnoki címéért. A megyei I.osztály abszolút esélyesének egyelőre az idei Alcufer-Kupa győztes csapata, a Lipót Pékség SE  bizonyul, azonban a tavaszi fordulók még tartogathatnak meglepetést mindkét osztályban.
Hogy ki lesz a végső győztes, az júniusban kiderül. 

Nagy Csaba (Hédervár KSK), Káldi Máté (Dunakiliti KSE), Takács Bence (Hegyeshalmi SC), valamint Horváth Máté (Jánossomorja SE) játékosait kérdeztük, mit várnak a tavaszi folytatástól.

Jövő hét végén megkezdődnek a bajnoki mérkőzések. Milyennek láttad a felkészülési szakaszt?

Nagy Csaba (Hédervár KSK): A felkészülés január 22-én kezdtük meg Lipóton, heti két edzéssel és két mérkőzéssel készültünk minden héten, amelyeket nagyon szép számban látogattuk. Az időjárás és egészségi állapot sem hátráltatott senkit. Távozó nem volt a csapatnál, Hécz Péter érkezett vissza hozzánk, beilleszkedéssel nem volt probléma bár még a "beugrót" várjuk tőle.

Káldi Máté (Dunakiliti KSE): A felkészülést új edzővel kezdtük meg, aki úgy érzem új impulzust és egy kis frissességet hozott a csapatba. A felkészülési időszak során heti 3 edzéssel készülünk a bajnoki idényre. A játékosállományunk nem változott így a meglévő kerettel kell elérni a maximumot a tavasszal.

Takács Bence (Hegyeshalmi SC 1931): Január 15-én kezdtük meg a felkészülést, az első hetekben inkább a fizikai részre helyeztük a hangsúlyt, majd a vége felé közeledve fokozatosan építette be a Mester a labdás gyakorlatokat. Úgy gondolom az edzéslátogatottság még heti 3 tréning mellett is jónak mondható. Az új játékosok könnyen beilleszkedtek. Elég bő a keretünk, így végre posztonként létrejöhet egy egészséges rivalizálás, ami szerintem jót tesz a csapatnak, hisz mindenkinek az a célja, hogy bekerüljön.

Horváth Máté (Jánossomorja SE): Január 15-én kezdtük meg a felkészülést, minden edzésre az edzőpályánkon került sor. Az első pár hétben inkább az állóképesség fejlesztése, a hosszabb távú monoton futásokkal, aztán szépen lassan előtérbe került a labda is, illetve a távolságok csökkentek, viszont az intenzitás nőtt. Én úgy gondolom, hogy a felkészülés összességében rendben volt, se érkező, se távozó játékos nem volt nálunk. A Keglovich-kupa döntőjében megsérült Tüske Adrián lassan már teljes értékű munkát végezhet a csapattal, viszont Maidics Bazsit sérv miatt műteni kellett, úgyhogy ők még sajnos az első pár meccsen nem vethetők be.


Térjünk ki egy kicsit az edzőmeccsekre. Egy rövid beszámolót kérhetnénk?

Nagy Csaba (Hédervár KSK): Győrújbaráton kezdtünk egy teremtornával, amelyet sikerült megnyernünk. Győrzámoly, Dunakiliti, Dunaszeg osztálybeli ellenfeleinket sikerült le győznünk. Megyei első osztályú ellenfeleinktől kaptunk ki Lébény és Öttevénytől egyaránt 2-1-re, nem játszottunk alárendelt szerepet egyik mérkőzésen sem.

Káldi Máté (Dunakiliti KSE): Öt edzőmérkőzést játszottunk, a Halászi, az MTE B, a Hédervár, a Jánossomorja és a Kunsziget csapataival. Az eredmények vegyesek voltak, 2 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel zártuk ezeket a meccseket. Azonban azt gondolom, hogy nem is az eredmény számít igazán ezeken a mérkőzéseken, hanem az, hogy új edző elképzeléseit és az edzéseken gyakorolt dolgokat milyen szinten tudjuk megvalósítani. Van egy kis hiányérzetem azzal kapcsolatban, hogy a mérkőzéseken egyszer sem tudtunk a legjobb csapatunkkal kiállni, hiszen számos sérülés nehezítette a dolgunkat.

Takács Bence (Hegyeshalmi SC 1931): A felkészülés során összecsaptunk Öttevény, Máriakálnok, MITE és Jánossomorja csapatával. Győzelem és vereség is van mögöttünk ezeken a meccseken, de úgy gondolom ezekből nem érdemes sok következtetést levonni, hiszen nekünk elsősorban a gyakorlás, illetve az új játékosok csapatba építése volt a célunk.

Horváth Máté (Jánossomorja SE): A felkészülési meccsek nem kezdődtek zökkenőmentesen ugyanis mindjárt az első meccsünket a hirtelen jött nagy havazás miatt nem tudtuk lejátszani a Petőháza ellen. A második héten aztán már a Szany ellen Csornán el tudtuk kezdeni a felkészülési mérkőzéseket, utána a Bezenye csapatával már az MTE műfüves pályáján játszottunk, majd múlt héten a Dunakiliti zárta a műfüves meccsek sorát. Az utolsó edzőmeccsünket pedig már hazai környezetben füvön játszuk a Hegyeshalom csapatával. A Szany ellen 4-2 -es győzelemmel kezdtünk, Bezenye ellen 6-2 lett a végeredmény és a Kiliti ellen 9-1 re tudtunk győzni


Mit vársz az első bajnoki mérkőzéstől? Ki lesz az ellenfél, és mikor lennél elégedett az eredménnyel?

Nagy Csaba (Hédervár KSK): Vasárnap egyből rangadóval kezdünk Máriakálnok ellen, akik éppen előttünk állnak a tabellán. Természetesen csak a győzelemmel lennék elégedett, mivel előrébb akarunk lépni a tabellán.

Káldi Máté (Dunakiliti KSE): Az első mérkőzésen a Mosonszentmiklós csapatát fogadjuk, akik már számtalanszor bizonyították, hogy mennyire kellemetlen ellenfelek. A cél természetesen a 3 pont megszerzése, a legjobban azonban akkor lennék elégedett, ha ezt kapott gól nélkül tudnánk elérni.

Takács Bence (Hegyeshalmi SC 1931): A tavaszi szezon első fordulójában az MTE "B" csapata ellen játszunk hazai pályán. Egyértelműen a győzelem a cél, nem számítok könnyű mérkőzésre, de ha egységesen, csapatként tudunk küzdeni, akkor sikerrel vehetjük ezt az akadályt.

Horváth Máté (Jánossomorja SE): Az első bajnoki mérkőzést hazai pályán a Csorna csapata ellen játszuk. Természetesen a győzelemnek örülnénk a legjobban, de az őszi eredményből kiindulva jelenleg én már a döntetlennel is elégedett lennék, de ezt majd inkább csak a bajnokság végén lehet megmondani, hogy mennyire értékes pontot vagy pontokat sikerül itthon tartani.


Az őszi szezonban mutatott teljesítményedet nézve, ha egy 10-es skálán kellene mérned, hány pontot adnál magadnak? Miért?

Káldi Máté (Dunakiliti KSE): 10/7 Úgy gondolom, hogy szépen beilleszkedtem régi-új csapatomba, ebben persze nagy segítség volt, hogy a csapattársak 90%-ával korábban már játszottam együtt. A mérkőzéseken összességben véleményem szerint stabil játékot tudtam produkálni, de valamiért mégis csak a 7. helyen állunk a tabellán, így nem lehetek elégedett.

Takács Bence (Hegyeshalmi SC 1931): Nem szeretem magamat értékelni, de ha egy számot kellene mondanom 1-től 10-ig, talán 7-esre osztályoznám a saját teljesítményemet. Tavaly a megyei első osztályban egy meccsen sokkal több dolgom volt, így kicsit könnyebb is volt kitűnni kapusként 1-1 nagyobb bravúrral, míg idén a mennyiség helyett inkább a "fontos" védésekkel kell segítenem a csapatot.

Horváth Máté (Jánossomorja SE): Egy 10-es skálán 4-esre értékelném az őszi teljesítményemet, a bajnokság eleje nem sikerült úgy ahogy terveztem sem nekem, sem a csapatnak. Kicsit döcögősen indult, nem jöttek a gólok, gólpasszok. Az őszi szezon második felében aztán összeszedtük magunkat, nekem is jobban ment a játék, jött egy-két gól, de teljesen elégedett nem vagyok.


Tavasszal miben szeretnél többet nyújtani, mint ősszel?

Káldi Máté (Dunakiliti KSE): Tavasszal mindenképpen szeretnék elhagyni pár negatív dolgot a játékomból, hiszen néha hajlamos vagyok elég meleg helyzetekben is csellel kihozni a labdát, ami nem biztos, hogy minden esetben a csapat javát szolgálja. Szeretnék gólerősebben szerepelni elsősorban a rögzített helyzetek után, csapat szinten pedig szeretném, ha végre olyan helyre kerülnénk a táblázaton, ami a valós tudásunkat tükrözi.

Takács Bence (Hegyeshalmi SC 1931): A kapott gólok számát kicsit soknak érzem, néhányuk elkerülhető lett volna kellő odafigyeléssel mind a védelem, mind az én részemről. Emellett szeretnék stabilitást, biztonságot adni a csapatnak illetve remélem, ehhez még hozzá tudok járulni néhány "extra" védéssel.

Horváth Máté (Jánossomorja SE): Tavasszal több gólt szeretnék szerezni, több gólpasszt szeretnék adni, és ezekkel fontos meccseket eldönteni, mert szerintem ez hiányzott az őszi szezonban


Melyik csapatot tartod számotokra a legnagyobb riválisnak? Miért?

Nagy Csaba (Hédervár KSK): 6 pontra vagyunk le maradva Máriakálnok és Hegyeshalomtól őket tartom a legnagyobb riválisunknak.

Káldi Máté (Dunakiliti KSE): A Máriakálnok és a Hegyeshalom csapata őszi teljesítményével számunkra már szinte elérhetetlen távolságra van. Szerintem a Hédervár csapata még befogható, azonban elég komplett a csapatuk, úgyhogy nem gondolom, hogy sokat buknának tavasszal. A realitást nézve a mi "ellenfeleink" a MITE és a Rajka csapata lesz

Takács Bence (Hegyeshalmi SC 1931): Személy szerint egyik ellenfelünket sem tekintem riválisnak, és a csapatnak se tenne jót, ha másokkal foglalkoznánk. Nekünk csak a saját eredményességünk számít, mindig a soron következő akadályt kell sikerrel vennünk. Az első pár forduló után persze tisztulni fog a kép, hogy kivel/kikkel leszünk versenyben a bajnoki címért.

Horváth Máté (Jánossomorja SE): Számunkra a legnagyobb riválisnak az Öttevény és a Bácsa csapatát mondanám, előbbi előttünk az ötödik, míg utóbbi mögöttünk a hetedik helyen telelt a tabellán, és csak nagyon kevés pont választ el minket egymástól.


A bajnokság végén a tabella hányadik helyét tartanád reálisnak? Hova várod saját csapatodat?

Nagy Csaba (Hédervár KSK): Természetesen az első helyre várom magunkat, minden csak rajtunk múlik. Egyáltalán nem ledolgozhatatlan a hátrányunk. 3 éve is sikerült.

Káldi Máté (Dunakiliti KSE): Abban az esetben, ha minden úgy alakul, ahogy szeretnénk a 3. hely sem elérhetetlen, mint említettem. Az sem lenne ellenemre, ha 4.-ek vagy 5.-ek lennénk, de közben 2-3 saját nevelésű fiatalt beépítenénk a csapatba.

Takács Bence (Hegyeshalmi SC 1931): Hegyeshalomban egyértelműen a bajnoki cím megszerzése a cél, ezért dolgozunk, ennek rendelünk alá mindent. Helyiként különösen sokat jelentene számomra, ha az idény végén aranyat ünnepelhetnénk.

Horváth Máté (Jánossomorja SE): Én ezt az ötödik, hatodik helyet tartom reálisnak, és ahogy előbb említettem nagyon nagy harc lesz szerintem az ötödik helyért, tavalyhoz képest előre lépés lenne az ötödik hely, úgyhogy én nagyon bízom benne, hogy sikerül megszerezni.


Nagy a harc jelen pillanatban az élbolyban. Mit jósolsz? Ki nyeri a bajnokságot?

Nagy Csaba (Hédervár KSK): Hédervár nyeri a bajnokságot.

Káldi Máté (Dunakiliti KSE): Véleményem szerint a Hédervár csapata még jelentősen bele fog szólni az aranyéremért folytatott versenyfutásba, de a Máriakálnok és a Hegyeshalom csapata hendikeppel indul. A Máriakálnok győzelmének örülnék a legjobban, hiszen 2 szép esztendőt töltöttem a csapatnál, megérdemlik a sikert a srácok.

Takács Bence (Hegyeshalmi SC 1931): Nem is mondhatnék mást: Hegyeshalom!

Horváth Máté (Jánossomorja SE): Szerintem a Lipótnak a saját kezében van a sorsa, az idei szezonban ugye még nem hibáztak, kíváncsi leszek rá, hogy tudják megőrizni majd ezt a bajnokság végéig.