Megyei körkép U19: Szimhardt Márk és Szekeres Edmund

2019.02.23

Utánpótlás rovatunkban a felkészülési időszak végeztével olyan játékosokat faggattunk, akik már tehetségüknél fogva ott kopogtatnak a Felnőtt csapat küszöbén. 
Szimhardt Márk (Credobus Mosonmagyaróvár) és Szekeres Edmund (Dunakiliti KSE) - akik már bemutatkoztak a Felnőtt csapatban is - mesélt a felkészülés menetéről és a tavaszi idénnyel kapcsolatos reményeiről.

Jövő hét végén megkezdődnek a bajnoki mérkőzések. Milyennek láttad a felkészülési szakaszt?

Szimhardt Márk (MTE 1904 U19): Alapvetően az MTE U19-es csapat tagja vagyok, arra kell koncentrálnom, hogy ahol lehetőséget kapok megmutassam, hogy lehet rám számítani! A mi bajnoki meccsünk kedden lesz megrendezve, ennek köszönhetően páran tudunk fent játszani a B csapatban is. A felkészülésünk véleményem szerint jól sikerült, heti 4 edzésünk volt, emellett minden héten játszottunk egy edzőmeccset különböző osztályú csapatokkal. Új játékos nem érkezett, többen viszont lehetőséget kaptak az U17-es csapatból a bizonyításra.

Szekeres Edmund (Dunakiliti KSE U19): Szerintem jól kezdődött a felkészülési szezon, a Felnőtt csapattal kezdhettem a felkészülést! Nagyon jó iramú edzések voltak az elejétől már!

Térjünk ki egy kicsit az edzőmeccsekre. Egy rövid beszámolót kérhetnénk?

Szimhardt Márk (MTE 1904 U19): Több megye I. és megyei II. osztályú felnőtt csapattal játszottunk, és volt szlovák ellenfelünk is. Összességében elégedett vagyok a felkészülésünkkel, voltak meccsek ahol nem úgy szerepeltünk, ahogy kellett volna, de tanultunk a hibáinkból.

Szekeres Edmund (Dunakiliti KSE U19): Az edzőmérkőzések nagyon jók voltak, mert így a mester meg tudta nézni, hogy miben kell még fejlődnie a csapatnak. 5 csapattal játszottunk edzőmérkőzést elsőnek halászi csapatával ott 2-2-es eredményt értünk el! Második ellenfelünk az MTE B csapata volt 3-1-es győzelemmel zártuk. Még jött a Hédervár, Jánossomorja és Kunsziget: Dunakiliti - Hédervár: 1-3, Dunakiliti - Jánossomorja:1-9, Dunakiliti - Kunsziget: 2-2

Mit vársz az első bajnoki mérkőzéstől? Ki lesz az ellenfél, és mikor lennél elégedett az eredménnyel?

Szimhardt Márk (MTE 1904): Kedden az Üstökös ellen játszunk, akik a tabella alsó felében helyezkednek el. Mivel őszi bajnokok lettünk mindenképpen a győzelem az elfogadható, de ez nem azt jelenti, hogy lebecsüljük ellenfelünket. Mivel meg akarjuk őrizni az első helyet minden csapat ellen 110%-ot kell nyújtani.

Szekeres Edmund (Dunakiliti KSE): Az első bajnoki mérkőzést a Mosonszentmiklós csapata ellen játszuk. Szerintem nagyon nehéz meccs elé kell néznie a csapatunknak! Akkor lennék elégedett az eredménnyel, ha szép játékkal tudnánk győzni!

Az őszi szezonban mutatott teljesítményedet nézve, ha egy 10-es skálán kellene mérned, hány pontot adnál magadnak? Miért?

Szimhardt Márk (MTE 1904 U19): Nem az én feladatom osztályzatot adni, alapvetően ezt az edzővel szoktuk megbeszélni. Mi egy csapat vagyunk, ha nyerünk, együtt nyerünk, ha kikapunk együtt kapunk ki. Nyilván ehhez hozzájárul az egyéni szereplés is, de nem szeretném magam osztályozni.

Szekeres Edmund (Dunakiliti KSE U19): Őszi szezonban a teljesítményemnek 10-es skálán 8-ast adnék (ifi szinten) nagycsapat szinten 5-öt! 10 meccsen játszottam ifibe 5 meccsen pedig felnőttbe!

Tavasszal miben szeretnél többet nyújtani, mint ősszel?

Szimhardt Márk (MTE 1904 U19): Mivel leggyakrabban belső védőt játszok első célom az, hogy minél több kapott gól nélküli meccsünk legyen. A bajnokságban mi kaptuk a legkevesebb gólt, de kapott gól nélküli meccsünk kevés volt sajnos. Ha lehetőség van, szögletekből pedig szeretnék több gólt szerezni, fejjátékban fejlődni, illetve további magabiztosságot adni a csapatnak, irányítani őket.

Szekeres Edmund (Dunakiliti KSE U19): Tavasszal mindenképpen több gól szeretnék szerezni, mert ősszel egy kicsit kevesellettem a góljaim mennyiségét.

Melyik csapatot tartod számotokra a legnagyobb riválisnak? Miért?

Szimhardt Márk (MTE 1904 U19): Nagyon szoros a tabella eleje, nem tudok egy csapatot megnevezni. Mindenki minket akar majd megverni, így kifejezetten nehéz dolgunk lesz.

Szekeres Edmund (Dunakiliti KSE U19): Felnőtt csapat szinten Hegyeshalom csapatát tartom riválisnak. Ifi szinten Hédervár csapatát!

A bajnokság végén a tabella hányadik helyét tartanád reálisnak? Hova várod saját csapatodat?

Szimhardt Márk (MTE 1904 U19): Egy ilyen őszi szezon után örülnék, ha sikerülne egy bajnoki címet szerezni és így búcsúzni az utánpótlás bajnokságtól. Mindent meg fogunk tenni, hogy ez így sikerüljön!

Szekeres Edmund (Dunakiliti KSE U19): Felnőtt szinten 4. helyet tartom reálisnak, de még oda érhetünk a 3. helyre szerintem! Ifi szinten 1. helyet tartom reálisnak!

Nagy a harc jelen pillanatban az élbolyban. Mit jósolsz? Ki nyeri a bajnokságot?

Szimhardt Márk (MTE 1904 U19): Amint már említettem az első 5-6 csapat nagyon közel van egymáshoz így nehéz megjósolni mi lesz a bajnokság végkimenetele. Azt gondolom, a felkészülés alatt mindent megtettünk, hogy sikerüljön megőrizni az első helyet, bízom benne sikerülni is fog

Szekeres Edmund (Dunakiliti KSE U19): Nagyon szoros a bajnokság ifi szinten Dunakiliti az esélyes a bajnoki címre. Felnőtt szinten pedig a Hegyeshalom csapata!