NB2 - Bravúr a Wittmann Antal parkban

2019.03.11

Vasárnap a Merkantil Bank Liga NBII megyei rangadóján a Credobus Mosonmagyaróvár a bajnokesélyes Gyirmót FC csapatát fogadta.

A 14. percben egy szabadrúgás után Lipták Zoltán góljával megszerezte a vezetést a Gyirmót. A beívelt szabadrúgást Somogyi Csaba nagy bravúrral védte, az ismétlésnél viszont Lipták már nem hibázott. 
A kapott gól után, a félidő hátralévő részében a MTE játszott fölényben, folyamatosan rohamozták a Gyirmót kapuját, de az egyenlítő gólt nem sikerült megszerezniük.

A második félidőben kicsit felélénkült a Gyirmót, de előnyüket nem sikerült tovább növelni. Az MTE viszont folytatta az első félidei játékát, formás helyzeteket dolgoztak ki, de a kaput nem sikerült eltalálni. 
A 62. percben egyenlítési lehetőségként büntetőhöz jutott az MTE. Szabó Viktor lövését azonban fogta Rusák. 
A 65. percben megtört a jég. Szabó Viktor passza után Eszlátyi István lőtt a hálóba.
A 83. percben aztán megtörtént az, amire a mosonmagyaróvári közönség és a játékosok is hónapok óta vártak. Megszerezte a vezetést az MTE. Ráadásul nem is akárhogyan. Eszlátyi István ollózó mozdulattal ritkán látható nagy gólt zúdított a Gyirmót kapujába. Puskás-díjas gól volt.

A vezető gól hidegzuhanyként érte a Gyirmótot. Mindent egy lapra feltéve próbálkoztak az egyenlítéssel, de nem sikerült bevenniük Somogyi Csaba kapuját, így maradt a 2-1-es végeredmény.

Hosszú idő után végre győzelemnek örülhettek az esős idő ellenére kilátogató nézők.