NB2 - Forgács Andrást, a Credobus Mosonmagyaróvár csapatkapitányát kérdeztük

2019.02.21

Mint arról már a napokban beszámoltunk (NB2 - Nem sok hiányzott a hazai győzelemhez.), a hétvégén 1-1-es döntetlennel zárult az MTE 1904 második hazai találkozója a Balmazújváros ellen. Ez egyrészről szép eredménynek számít, ha azt nézzük, hogy a tavalyi bajnokságban még az NB1-ben szerepelt ellenfelünk, másrészről viszont kicsit csalódás is, ugyanis a játékképe, és a kialakított helyzetek alapján, megérdemelték volna a mosonmagyaróváriak a 3 pontot.

Forgács András,  csapatkapitány mondta el véleményét a mérkőzésről, valamint kicsit előre tekintve, a soron következő mérkőzésekről.

Mit gondolsz a hétvégi meccsről? Elégedett vagy az eredménnyel?
A hétvégi meccs eredményével nem vagyok elégedett, mindenképpen három pontot akartunk szerezni hazai pályán. Erre meg is volt minden esélyünk, hiszen mindkét félidőben voltak ziccereink, amik közül, ha csak egy bemegy, biztosan megnyerjük a mérkőzést.

A következő hetekben újabb fontos mérkőzések következnek. Hétvégén a Vác csapatához látogattok, majd a Dorog együttesét fogadjátok hazai pályán Mit vársz ezektől az összecsapásoktól?
Számunkra minden találkozó fontos, hiszen sajnos még mindig a táblázat alján helyezkedünk el. Minden pont létfontosságú. De igazán a győzelmekkel tudunk előrébb lépni a tabellán, ezért vasárnap Vácon és utána a hazai Dorog elleni mérkőzésen is csakis a 3 pont lehet a célunk!

Bár jelenleg a kieső zónában van a csapat. Az őszi idény végére sikerült egy kicsit magatokra találni, és tavasszal a Kaposvár elleni hazai pályás mérkőzés kivételével minden mérkőzésen sikerült pontot szereznetek. A helyzetek minden mérkőzésen meg vannak, csak nem sikerül jól a befejezés. Mi lehet a gond véleményed szerint?
Valóban, az ősz vége jól sikerült és az is jól mutat, hogy csak egyszer kaptunk ki ebben az új időszakban. Viszont ahogy az előbb is mondtam, tényleges előrelépést a tabellán csak akkor tudunk felmutatni, ha mérkőzéseket nyerünk. Ezért arra kell törekednünk, hogy az ilyen jó sorozatainkban - amik remélem minél hosszabb ideig tartanak majd - több legyen a győzelem, mint a döntetlen. Viszont biztató, hogy a rúgott gólokon kívül minden meccsen vannak még további helyzeteink. Nagyobb koncentrációval és kis szerencsével több gólt is fogunk tudni szerezni a bajnokság hátralévő részében.