NB2 - Megkezdődött a tavaszi szezon

2019.02.03

Megszakadt jó sorozat a Credobus Mosonmagyaróvár számára. A 22. fordulóban a korábbi élvonalbeli játékos, Ádám Martin talált be a mosonmagyaróvári kapuba. Ezzel 1-0-ás győzelmet aratott, megőrízve ezzel 7 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát.
A hazai csapat viszont továbbra is a kieső helyen, a 19. helyen áll a tabellán

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR-KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 0 - 1 (0 - 0)

Mosonmagyaróvár, 400 néző.
Vezette: Oláh Gábor (Szalai Balázs, Szalai Dániel)

MOSONMAGYARÓVÁR: Somogyi Csaba - Kovalovszki Máté (Szalka Dominik 45.), Vágó Levente, Forgács András, Németh Ádám - Maly Dominik (Szabó Viktor 52.), Gálfi László - Nagy István (Zsirai Martin 74.) - Kozma Richárd, Jelena Ricíhárd, Eszlátyi István. Vezetőedző: Tóth András
KAPOSVÁR: Slakta Balázs - Vachtler Csaba, Úr László, Szabó Alex, Hadaró  Valentin - Szakály Attila, Hegedűs Dávid - Zsiga Ervin (Nagy Richárd 45.), Beliczky Gergő (Nagy Krisztián 77.), Tömösvári Bálint (Borbély Ákos 90.) - Ádám Martin Vezetőedző: Waltner Róbert

Gólszerző: Ádám Martin (50')
Sárga lap: Kovalovszki Máté (11'), Forgács András (48'), Gálfi László (55'), Kozma Richárd (77') 

Az első félidőben meddő játékost képviselt mindkét csapat. A vendégek nem igazán tudtak helyzetet kialakítani a jól védekező hazaiaknak köszönhetően Az MTE játszott inkább mezőnyfölényben. Szép összjátékokkal fűszerezve, többet támadott, de a félidő során mindösszesen 1 alkalommal jelentettek komoly veszélyt a somogyiak kapujára. 

A második játékrészben felélénkült a Kaposvár, már ők játszottak inkább mezőnyfölényben. Ennek köszönhetően a félidő elején meg is szerezték a vezetést.  Ádám Martin használta ki, a hazai védelem pillanatnyi megingását, és kilőtte a bal alsó sarkot.  (0-1)

A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék,a mosonmagyaróváriak többször is eljutottak a Kaposvár kapujáig, de helyzeteiket nem sikerült értékesíteni. A félidő legnagyobb helyzete Jelena Richárd előtt adódott, aki az egyenlítő gólt is megszerezhette volna. 
A mérkőzés vége előtt még Beliczky Gergő és Nagy Richárd előtt adódott még gólszerzési lehetőség, de nem tudták helyzetüket gólra váltani, így maradt a 0-1-es végeredmény

A hazai csapat helyzetét nehezítette, hogy Bakos Bence, Darázs Péter, Czár Richárd és Winkler András sérülés miatt a lelátóról nézhette csupán a mérkőzést, valamint a tavalyi csapatkapitány, Zsirai Martin is csereként kapcsolódott be a mérkőzésbe, mivel fent említett társaihoz hasonlóan, szintén sérülés miatt,  egyszer sem juthatott szerephez az edzőmérkőzések során.
Mindannyiuknak gyors felépülést és mielőbbi pályára lépést kívánunk.

Bár a leginkább bosszantó mind játékos, mind szurkoló részéről, amikor "csak" 1 góllal kap ki egy csapat, főleg egy kiesés ellen menekülő csapat, de aki kilátogatott a nem éppen barátságos időjárás ellenére a Wittmann Antal parkba, tanúsíthatja, hogy nincs oka bosszankodásra az MTE csapatának, hiszen végig nagyon jól játszottak az esős, csúszós talajú pályán a feljutásért küzdő ellenfelükkel szemben.

Edzői vélemények:
Tóth András:
- Az eredmény miatt csalódott vagyok, ajándékoztunk egy gólt az ellenfélnek. A mezőnyben méltó ellenfelei voltunk a Kaposvárnak, a döntetlen igazságosabb lett volna.
Waltner Róbert: - Ilyen meccsre számítottam, fegyelmezett ellenféllel találtuk szembe magunkat. Kézben tartottuk a meccset, és igazi csapatként küzdöttünk.

Jövő héten (02.10. vasárnap) 14 órakor Tiszakécskére látogat az MTE csapata, ahol lesz mód a javításra és remélhetőleg ponttal vagy pontokkal tér haza a csapat.