NB2 - Nem sok hiányzott a hazai győzelemhez.

2019.02.19

A hétvégén ismét hazai környezetben lépett pályára a Credobus Mosonmagyaróvár NB2-es csapata. Ellenfele a Balmazújváros volt, akik a tavalyi bajnokságban még az OTP Bank Ligában szerepeltek. 

Mindösszesen 3 pont különbség volt a 2 csapat között. Amennyiben sikerült volna 2 góllal a mosonmagyaróváriaknak legyőzni ellenfelüket, úgy helycsere lehetett volna a tabellán.

A mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult úgy, hogy a mérkőzés 19. percében Jelena Richárd góljával a hazai csapat megszerezte a vezetést, majd a félidő vége előtt néhány perccel sikerült egyenlítenie a Balmazújvárosnak.  
A mérkőzés történéseihez hozzátartozik, hogy már az 1. félidőben eldönthette volna a mérkőzést a mosonmagyaróvári csapat, ám ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, és a 39. perben Berki István góljával sikerült az egyenlítés a vendégeknek.

MOSONMAGYARÓVÁR: Somogyi Cs. - Kozma, Debreceni, Forgács A., Németh Á. - Gálfi, Kovalovszki (Winkler, 70.) - Nagy I., Szabó V., Eszlátyi (Bartos, 76.) - Jelena. Vezetőedző: Tóth András
BALMAZÚJVÁROS: Szécsi G. - Kovács N., Bora, Papucsek, Király Á. - Óvári (Ternován, 59.), Patvaros, Domokos, Kóródi (Erdei, 82.) - Pongrácz, Berki I. (Zádori, 72.). Vezetőedző: Toni Golem

A hazai csapatból sérülés miatt hiányzott Bakos Bence és Darázs Péter, valamint eltiltás miatt Czár Richárd és Vágó Levente. 

Tóth András, vezetőedző csalódottan nyilatkozott a mérkőzés után:

Csalódott vagyok, sokkal többet vártam a mérkőzéstől. Egy-nulla után eldönthettük volna a találkozót. A mi helyzetünkbe nem fér bele, hogy elherdáljuk lehetőségeinket. Meglátjuk, mire lesz elég az egy pont

A hétvégén a jelenleg a tabella 11. helyén álló Vác FC csapatához látogat az MTE 1904, majd március 3-án a Dorogi FC csapatát fogadják a Wittmann Antal parkban. Nehéz mérkőzések várnak a játékosokra, ugyanis jelenleg minden pontra szükség van, és jó lenne a soron következő mérkőzéseken nemcsak pontot, hanem pontokat szerezni, hogy minél hamarabb biztossá váljon a bentmaradás.

További képek a mérkőzésről:
1. félidő:  https://www.facebook.com/pg/gzsphoto/photos/?tab=album&album_id=2300211860237781
2. félidő: https://www.facebook.com/pg/gzsphoto/photos/?tab=album&album_id=2300277530231214