NB3 - Ismét Megyei Rangadó

2019.08.11

A tavalyi Duna Takarék Megyei I. bajnokcsapat, és minden tekintetben sikercsapata,a LIPÓT SK, valamint az NB II-től búcsúzni kényszerülő CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR csapata csap össze.


A LIPÓT SK nem véletlenül érdemelte ki a 2019. Megyei Sikercsapata címet, hiszen amellett, hogy megnyerték a megyei I.ossztályú bajnokságot, az Alcufer-Kupán, a Keglovich László Megyei Kupán, valamint az Amatőr Kupán is a dobogó legfelső fokán végeztek.
Játékosállományukban a tavalyi évhez képest, minimális változás történt. Sőt, nemcsak a tavalyi évhez képest, hiszen ez a gárda évek óta együttmaradt. Jól összeszokott, alakulatról van szó, akik látványos, közönségszórakoztató futballt játszanak. ZIMONYI DÁVID évek óta toronymagasan vezeti a góllövőlistákat.

A nyári átigazolási időszakról, a Nagykanizsa elleni vereségről és a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzésről Kalmár László Elnök Urat kérdeztük, aki készséggel állt rendelkezésünkre.

Zámbó Bence, Simita Gergő, Farkas Zoltán után leigazoltuk Dénes Zsoltot, a Csorna volt kapusát, majd Kovalovszki Mátét Szombathelyről. Utóbbi egy 19 éves tehetség. Valószínűleg vasárnap már pályára is lép. Csete Zoltán még mindig sérült Zámbó Bencével együtt.
Nem jött jókor a nagykanizsai vereség, kihagytuk a helyzeteinket,míg a hazaiak nem. Remélem vasárnap nyerünk a Mosonmagyaróvárral szemben, 
nagyszámú közönség előtt.

A CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR csapata viszont jócskán kicserélődött a nyár folyamán. Rengeteg meghatározó játékos távozott a csapatból. A tavalyi keretből mindösszesen 8 játékos maradt. Így mondhatni, egy teljesen új, de valahol mégsem új - hiszen a NBII-be feljutó csapatból 4 játékos visszatért -, kerettel vágnak neki a bajnokságnak. A felkészülési mérkőzéseket látván, az új játékosoknak sikerült beilleszkedniük a csapatba. Céljuk nem is lehet más, mint a feljutás.
A vasárnapi mérkőzéssel kapcsolatosan Mundi Roland a csapat honlapján elmondta, mindenképpen szeretnék kiköszörülni az elmúlt heti Ménfőcsanak elleni csorbát.

"Úgy érzem sikerült felkészülnünk a Lipót elleni mérkőzésre. Szeretnénk feledtetni a múlt heti Ménfőcsanak elleni vereséget. Tudjuk, hogy jó csapat a lipóti, és azt is, hogy nem csak az ellenféllel, de a meleggel is meg kell majd küzdenünk. Ennek ellenére nyerni szeretnénk, amiért mindent meg is teszünk."

Távozók: Bartos Julián (Vác FC), Eszlátyi István (Haladás), Forgács András (Budaörs), Gálfi László (Taksony), Hécz Alex (Vitnyéd), Jelena Richárd (??), Kovács Ádám Tibor (Békéscsaba), Kovalovszki Máté (Haladás, kölcsönből vissza, onnan Lipót SK), Maly Dominik (??), Nagy István (FC Ajka), Németh Ádám (???), Somogyi Csaba (??), Szabó Viktor (Egerszalók SE), Szimhardt Márk (Lébény SE), Vágó Levente (Kecskemét), Winkler András (ASK Bruck an der Leitha - Ausztria), Zsirai Martin (Pápa)
Érkezők: Bohner Roland, Jasarevic Mahir, Laki Balázs, Mundi Roland (mind a négyen az NB II-be feljutott csapat tagjai voltak), Dobrovolszki Jenő, Farkas Norbert (Monor), Gaszner Máté (ETO) Hamar Ádám (Monor), Jakab Dávid (ETO), Szegi Vince (Gyirmót), Tamás Attila (MOL Vidi II), Vadász Viktor (ETO)