NB3 - őszi szezon edzői szemmel (5) - Credobus Mosonmagyaróvár

2019.12.02

A Credobus Mosonmagyaróvár NB3-as csapatánál, Király József távozása után, Varga László vette át a csapat irányítását, aki addig asszisztensedzőként segített a vezetőedző munkáját, emellett a klub utánpótlásedzőjeként is tevékenykedett. 

Úgy tartja a mondás, hogy "új seprű, jól seper", ami ebben az esetben be is igazolódott, hiszen irányítása alatt eredményesebb lett a csapat. Bizonyítja ezt, a Magyar Kupában a Tállya SE csapata elleni továbbjutás, valamint a hétvégi, Lipót elleni bravúros győzelem.

Varga Lászlót kérdeztük, foglalja össze vezetőedzői tapasztalatait a csapat szereplésével kapcsolatban

Eleinte az Elnök úrral abban egyeztünk meg, hogy ideiglenesen veszem át a csapatot amíg nem találja meg a megfelelő embert erre a posztra. Közben az Érd, Tállya és a Sárvár csapatával játszottunk, amely után az Elnök úr meglepetésemre felajánlotta a vezetőedzői posztot. Kérte, hogy gondoljam át.. Hazamentem, és megbeszéltem a családommal akik mindvégig biztattak. Azért is fogadtam el, mert a stábot is én alakíthattam ki, így olyan emberek dolgoznak körülöttem akikben megbízok és támaszkodhatok. Megvan a rutin Ulbert Tibor személyében, Borbély Attila az egyik legtehetségesebb edző és Horváth Csaba, aki pedig az ellenfeleink feltérképezésében segít rengeteget. Nem utolsó sorban a csapat miatt, akikkel megvolt a kölcsönös tisztelet az első perctől, ami megkönnyítette a mindennapi munkát. A csapat játékán nem sokat változtattam, igyekeztem inkább azt még stabilabbá tenni. Rengeteget gyakoroltunk, aminek azt gondolom voltak látható jelei, nyilván azért még rengeteg feladat vár ránk a jövőben. Nagyon örültünk a Lipót ellen a szép számú közönségnek, bízom benne, hogy az NB1-es Paks ellen is többen kilátogatnak szimpatizánsaink. Mindent megfogunk tenni azért, hogy jó mérkőzést láthassanak. A kupa hangulata mindig különleges, egy meccs alapján bárki legyőzhet bárkit remélem a szerdai meccs után mi leszünk a ,,bárki''.....

Mint azt már előző cikkünkben (NB3 - Fiatalok debütáltak a megyei rangadón) ismertettük, szerdán, azaz december 4-én 12 órakor fontos mérkőzés vár a fiúkra. De, ahogy Varga László is említette, "bárki legyőzhet bárkit". Benne van a pakliban egy esetleges továbbjutás is, de úgy gondoljuk, ha egy Lipóthoz hasonló, jó mérkőzést láthatunk eredménytől függetlenül, már elégedettek lehetünk.