NB3 - Weitner Ádámot, az ESK Ménfőcsanak újdonsült vezetőedzőjét kérdeztük

2019.01.24

Mint azt már több helyen is olvasni lehetett, az őszi idény vége előtt az ESK Ménfőcsanak vezetése szerződést bontott Mayer János vezetőedzővel.
Ez a hír sokak számára talán meglepetés lehetett, hiszen újonc csapatként nem szerepelt rosszul a gárda. 
Az utolsó fordulót követően kinevezték az új vezetőedzőt Weitner Ádám személyében.


A kép forrása: eskmenfocsanak.hu 


 • Az őszi szezon vége előtt Mayer János vezetőedzőtől elköszönt a vezetőség. Az utolsó mérkőzéseken megbízott edző ült a kispadon. Aztán az utolsó forduló után a klub a honlapján nyilvánosságra hozta az új vezetőedző személyét. Hogyan esett rád a vezetőség választása?
   Ezt igazából Tőlük kellene megkérdezni. Azt tudom, hogy szerettek volna egy fiatal, ambiciózus, győri kötődésű edzőt.

 • Játékosként mindig a maximumra törekedtél. Talán ennek is köszönhető, hogy több magasabb osztályú csapatnál is megfordultál. Újdonsült edzőként milyen tervekkel látsz neki a feladatnak?
  A legfontosabb célom az, hogy a játékosok egyénileg fejlődjenek, javuljon a teljesítményük és csapatban is jól tudjanak együttműködni.

 • Újonc csapatként jelenleg a tabella 8. helyét foglaljátok el, ami azt gondolom, elég jónak mondható. Te magad, 6 góllal járultál hozzá ehhez az eredményhez. Ezzel csapatod házigólkirálya vagy. A tavaszi idény során szaporítod még góljaidnak számát, vagy csupán a kispadról fogod irányítani a csapatot?
  Úgy gondolom, a kettő együtt nem működhet, bízom a játékosaimban. Bízom benne, hogy hinni fognak magukban, mert a góllövés is a hitről szól.

 • Mikor lennél maximálisan elégedett a bajnokság végén?
  A vezetőség elvárása a biztos bentmaradás, újonc csapatként egyelőre nem is lehetne más a célunk. Elégedett akkor lennék, ha az előbb említett terveim megvalósulnának.

 • Mit lehet tudni a játékosállományról? Kik az érkező és kik a távozó játékosok?
  Ebben az időszakban erre még nem szeretnék válaszolni.

 • Kik fogják segíteni a munkádat?
  Németh Miklós edző, Kormos Tamás és Ulbert Tibor kapusedzők, Holanek Zoltán erőnléti edző, Kovács István és Jankovics István fizioterapeuták, Korsós Dániel technikai vezető.

 • Játékosként mi (volt) a legemlékezetesebb pillanat, amit megéltél?
  Az Olimpiai Válogatottal Barcelonában edzőtáboroztunk és az akkori világ legjobbjaival játszottunk edzőmeccset. De ez nem ma volt

 • Mi volt a legnagyobb kudarc, amit játékosként megéltél?
  A kudarc az hozzá tartozik a sporthoz, ezzel együtt kell élni, de nekem a legfájóbb a pályafutásomban, hogy 23 évesen sajnos autóbalesetem volt és a térdembe az összes szalag elszakadt. Ez befolyásolta a karrieremet.

 • Hol tart jelenleg a felkészülés?
  Januárban fizikai, erőnléti felkészülés folyik és az Alcufer Kupán fogjuk ezt lezárni.

 • Milyen edzőmérkőzéseket játszottatok le eddig, és milyen ellenfelek várnak még rátok a bajnokság kezdetéig?
  Most szombaton elfogadtuk a Gyirmót meghívását, igaz nem illik a programunkba, de a két klub kiváló kapcsolata miatt nem mondhattunk nemet.
  Ezenkívül februárban még 5 edzőmeccset fogunk játszani.