Térségi UP cspatok (2)- Zsebedics Bencét kérdeztük a Hédervár KSK Utánpótlás képzéséről

2019.01.21
Forrás: www.mte1904.hu
Forrás: www.mte1904.hu

Zsebedics Bence utánpótlás képzésbe vetett elszántságát, a szakma és a feladat iránti alázatát, gyermekszeretetét, azt hiszem, nem kell bemutatni senkinek. 

Sorozatunk 2. részében, a jelenleg Héderváron tevékenykedő szakembert kérdeztük az ottani utánpótlás nevelésről

· A mai világban a falusi csapatok eléggé szűk költségvetésből gazdálkodnak. Mégis fontosnak tartjátok az Utánpótlás nevelést. Hány korosztályos csapatotok van és ez a szám a létszámot tekintve kb. mi takar?
Üdvözletem Mindenki felé! Héderváron mint, ahogy több más környékbeli egyesületnél is, mi is fontosnak tartjuk az utánpótlás futballt. Támogatóinknak hála, folyamatosan próbálunk újulni, építkezni, amivel elsődlegesen az utánpótlást szeretnénk segíteni. Jelen pillanatban U7 , U9, U11, U13, U19 és felnőtt csapattal rendelkezünk. Terveink között szerepel a közeljövőben egy U14-es csapat elindítása is.

· Mi az egyesület legfontosabb irányelve az utánpótlásképzésben? Mennyire vagytok eredmény centrikusak?
Eredménycentrikusnak nem tartom magunkat, természetesen ettől függetlenül örülünk neki ha a gyerekek jól szerepelnek a tornákon. Elsődleges irányelvünk, hogy a lehető legtöbb gyermeket tudjuk sportra, mozgásra ösztönözni, és egy jó közösségbe tudjanak tartozni. ahova öröm kijárni mint gyermeknek, mint szülőnek egyaránt.

· Milyen tornákon neveztek egy-egy korosztállyal? Mennyire vagy elégedett a srácok teljesítményével?
Az U7 , U9, U11 , U13-as korosztályainkkal egyenlőre még csak az MLSZ által kiírt tornákon veszünk részt, viszont tavasszal terveink szerint több tornán is részt vennénk ezen kívül is. Terveink között szerepel egy hazai torna megrendezése mindegyik korosztály számára. Mivel a Bozsikos korosztályokat nem én edzem, így ő róluk nem tudok konkrétat mondani, viszont Sallai Bencével (U11 - U13-as) csapat edzője mikor szóba kerülnek a srácok, csak jókat tud mondani. U19-es csapatunknál, szép létszámmal büszkélkedhetünk, jelen helyzetben 6. helyen állunk a bajnokságban. Bízunk egy jó felkészülésben, és akár a dobogót is elcsíphetjük. Összességében a játékosaim teljesítményével, még ha hullámzó is volt párszor, meg vagyok elégedve.

· Jelenleg hány edző tevékenykedik az klubnál? Kik ők?
Jelenleg 4 edzővel dolgozik az egyesület. Kaposi Gábor az U7 - U9, Sallai Bence az U11 - U13, Szakáll Bálint a felnőtt csapat edzője, jó magam pedig az U19-es korosztályért vagyok a felelős.

· A mai világban, az alapvető probléma, ami a gyerekeket a legjobban veszélyezteti, az elhízás, a túlsúly. Folyamatosan hirdetnek kampányok a sportcsapatok a gyermekosztállyal karöltve, mellyel a mozgás fontosságára hívják fel a gyerekek és a szülők figyelmét. A napokban az MKC - Győri ETO mérkőzésre a "Dobj egy labdát" nevű kampányt hirdetett meg a mosonmagyaróvári kézilabdacsapat. Nálatok hogyan zajlik a toborzás? Hogyan kerül egy-egy kisgyerek a csapathoz?
Jó dolognak tartom ha egy csapat úgymond plusz erőket mozgósít meg a gyerekek felé, hisz ma már szemmel láthatóan jóval nehezebb a sport felé integrálni a gyerekeket. A magyar labdarúgás jelen helyzetében úgymond minden ,,rész siker" kulcsfontossággal bírhat. Általában a gyerekek egymásnak adják tovább az edzéseken szerzett élményeket, így sokan hozzák magukkal barátaikat, testvéreiket. Plakátokat szoktunk iskolákban elhelyezni, valamint interneten is próbáljuk csapatunk jó hírét kelteni.

· Hány éves kortól várjátok a labdarúgás iránt érdeklődő palántákat?
Egyesületünkhöz 5 éves kortól várunk szeretettel, minden fiút és lányt egyaránt. Tagdíj, vagy képzési díj nálunk nincs, sőt próbálunk minden gyermek felé melegítővel, sportruházattal kedveskedni, amennyire tőlünk telik. Az ajtó nálunk mindig nyitva ha áll, ha valaki csatlakozni szeretne!,,

Zárszó: Sikeres, jó felkészülést kívánok mindenkinek!