Térségi UP csapatok (1) - Zabolay Gábor a Levél KSE utánpótlás képzéséről

2019.01.20
 • A mai világban a falusi csapatok eléggé szűk költségvetésből gazdálkodnak. Mégis fontosnak tartjátok az utánpótlás nevelést. Hány korosztályos csapatotok van és ez a szám a létszámot tekintve, mit takar?
  A Levél KSE-nek a Bozsik programban résztvevő négy korcsoportos csapatai vannak U7, U9, U11, U13. A létszámot illetően az U7, U9, U11-es csapatok szűkösen, de megvannak, az U13-as alakulatban vagyunk "vékonyak" a jelenlegi szezonban.
 • Mi az egyesület legfontosabb irányelve az utánpótlásképzésben? Mennyire vagytok eredmény centrikusak?
  Az elvünk tulajdonképpen az, hogy a gyerekekkel megszerettessük a labdarúgást, ezen belül sokkal fontosabb, hogy mozogjanak, legyenek közösségben, tanuljanak meg egymásért és önmagukért jó dolgokat tenni. A mai világot tekintve, ha már heti két alkalommal egy-egy órára elválasztom őket a számítógépek és okostelefonok mellől, akkor már elértünk valamit.· Az eredménycentrikusságról, csak annyit: természetesen szeretnénk minél több saját nevelésű labdarúgót látni az ifjúsági és felnőtt csapatunkban de ezt sok minden befolyásolja, valamint akkor is büszkék leszünk ha valamelyik játékosunk magasabb osztályban ér el sikereket. 
 • Milyen tornákon neveztek egy-egy korosztállyal? Mennyire vagy elégedett a srácok teljesítményével?
  Változó, minden korosztályban vannak tehetségeink akik húzóemberek csapatukban, de nem sztárolunk senkit, első a CSAPAT! A kiemelkedő tudású focistáinkat viszont nem tudjuk mindig megtartani, a magasabb osztályú csapatok természetesen "lecsapnak" rájuk. Ez egy természetes folyamat, csak ilyenkor az egyik szemünk sír a másik nevet, mivel elvesztünk egy ügyes játékost, viszont neki megvan a lehetősége tovább fejlődni, aminek örülünk.
 • Jelenleg hány edző tevékenykedik a klubnál? Kik segítik még a munkádat?
  Jelenleg én vagyok a felkészítőedzője valamennyi korosztálynak, ehhez MLSZ Grassroots "C" utánpótlás illetve MLSZ amatőr "C" felnőtt labdarúgóedzői képesítéssel rendelkezem. Van két állandó segítőm akik korábban játékosok voltak , ezek mellett maximális támogatást kapok a Polgármester úrtól és az egyesület elnökétől is !  
 • A mai világban az alapvető probléma, ami a gyerekeket a legjobban veszélyezteti, az elhízás, a túlsúly. Folyamatosan hirdetnek kampányokat a sportcsapatok a gyermekosztállyal karöltve, mellyel a mozgás fontosságára hívják fel a gyerekek és a szülők figyelmét. A napokban az MKC - Győri ETO bajnoki kézilabda mérkőzésre a "Dobj egy labdát... " nevű kampányt hirdette meg a mosonmagyaróvári kézilabdacsapat. Nálatok hogyan zajlik a toborzás? Hogyan kerül egy-egy kisgyerek a csapathoz?
  A helyi óvoda nagy csoportjában és az általános iskola első illetve második osztályában szoktunk "kampányolni" az év elején illetve nyár végén. négy éves kortól már várjuk a fiuk,lányok jelentkezését de ugye leigazolni csak a betöltött öt éves kortól lehet. Minden játékosunknak váltunk ki játékengedélyt még azoknak is aki csak mozogni, edzeni szeretne velünk, de nem akar (még) versenyszerűen sportolni.